Színház

Dzsenna - Megbűvölt kert

táncjáték, 60 perc, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dzsenna a paradicsomi kert, ahol a gyönyörű, nagy szemű, holdarcú hurik élnek. Ide vezet a szufi lélek útja, a tökéletes harmónia, nyugalom, szépség megtalálásához. Az előadásban a legszebb szufi versek hangzanak el, a jelenetek a szufi költészet szimbolikáját használva ábrázolják a szerelem különböző fázisainak megélésével ezt az utat, miközben a keleti élet jellemző helyszíneibe is bepillantást engednek.

Misztika, érzékiség, háremek, spiritualitás, törökfürdő, szenvedély, derviskolostor, rózsakert, jósnő, egyesülés, rubintkő, bor, sáfrányos tündöklés, a hold tűzhomloka, és... mindenben szerelem....

"Gyógyvízű forrás fakad a szerelmében,
Egyetlen tövis se nő az ő kertjében,
Azt mondják, ablak nyílik ott a világra;
Milyen ablak, ha egy fal sincs a környéken?"

Az Amira Art Company tíz éve alakult. A társulat egyszerre nyúl vissza az orientális tánc szellemi alapjaihoz, gyökereihez, és keresi a mai művészetek között a helyét, modern kifejezőeszközeit, így kezdtek el táncszínházi előadásokkal foglalkozni. Előadásaikkal az élet és a női lét elvontabb kérdéseit fejezik ki művészi formában. Új előadásukat a Pécs 2010 fesztivál meghívására készítették.
"A hastánc olyan, mint egy keleti szonyeg, a motívumok egymásba folynak, nem egy központi ábrát képeznek, hanem egy láncolatot hoznak létre: ahogy kialakul egy motívum, észre se veszed, és finoman átalakul egy másikba, aztán egy harmadikba, amíg el nem érsz a szonyeg szélére, de ott sincs vége, mert tovább folytatódik benned..."

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Hozzászólások