Színház

Édes Anna

előadás, 2019.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A tökéletes cseléd megöli gazdáit. Mi ez az ellentmondás? Kosztolányi Dezső drámai epikája tele van titkokkal és kérdőjelekkel. Címszereplője a magyar irodalom egyik legtöbbet vitatott-elemzett karaktere. A szerző ugyanis az élet titokzatos sokszínűségét, az ember megismételhetetlen egyediségét vallja. Elvet minden olyan eszmét és gondolatot, amelyik egyetlen okkal magyarázza a miérteket. Milyen lépcsőfokokon keresztül jut el valaki oda, hogy (tudatosan? ösztönösen?) képes legyen fellázadni a mindenki által, így önmaga által is elfogadott rend ellen? És mi lesz, ha a rendszer megdöntése — a kölcsönös függés révén — ön-magunk megsemmisülésével is jár?

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. október 3., Örkény István Színház

Stáblista:

Szereplők

Vizy Angéla / Etel
Vizy Kornél / Báthory
Moviszter / Elekes Józsi
Moviszterné / Stefi
Patikárius Jancsi / Ficsor

Hozzászólások

3/10
csuribuksi 2019 nov. 29. - 19:07:40 3/10
A rendezés pocsék, remélem,a színészek játéka csak emiatt rossz. 4 különböző színházban láttam már az Édes Annát, remek előadások voltak. Azt gondoltam, ezt a kiváló művet nem lehet elrontani. Az Örkénynek sikerült.
9/10
Lili Marleen 2019 okt. 12. - 12:19:43 9/10
Kizárólag Zsigmond Emőke és a többi színész játéka miatt érdemes megnézni.A rendezés nekem nagyon nem tetszett, érthetetlen a kúszás-mászás, az angolul előadott dalok és még jó néhány megoldás. Borsi-Balogh Máté szerepeltetése Jancsiként , nagy tévedésnek tűnik -nekem.