Színház

Édes eső

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

- Baziliszkusz és a hullócsillag igaz identitása - Batarita Társulat előadása.

Baziliszkusz a kincsőrző lény, melynek mérges lehelete halált okozott és pillantása ölt, legyőzhető volt, ha arra kényszerítették, hogy egy tükörben önmagát megpillantsa.

Ha árnyékos oldalunknak tükröt tartunk, a bennünk élő harmónia és csend életre kel, és hullócsillagként emlékeztet a Lélekkel való kapcsolatra.

2018-ban Tokióban, 2019-ben Busanban, 2020-ban Berlinben tartotta Batarita a premierjeit, így különleges alkalom, hogy ÉDES ESŐ - Baziliszkusz és a hullócsillag igazidentitása – című, csendre és harmóniára fokuszáló új szólója itthon aNemzeti Táncszinházban kerül bemutatásra.

A koreográfus munkái Magyarországon, egyedi módon, szorosan kapcsolódnak az ázsiai kultúrához, azon belül a butoh filozófiájához. Alkotásai során arra törekszik, hogy az Ázsiában szerzett tapasztalatait beépítse magyarországi munkáiba, az itthoni impulzusokkal pedig átszője a kinti munkáit. Darabjai ettől izgalmasak, és ez teszi lehetővé, hogy az előadásai mindenhol befogadhatóak legyenek és elindítsák a kultúrák közötti kapcsolatteremtést.

Zene: Xrc Kovács Balázs
Jelmez: Hornyák Isty
Koreográfia, tánc, látvány: Batarita

A(z) Batarita Társulat előadása

Hozzászólások