Színház

Egerek és emberek

színmű, 3 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

John Steinbeck Nobel-díjas amerikai regényíró 1937-ben írta meg az "Egerek és emberek" című kisregényét, amelyet később színpadra és filmre is adaptált. Sikere azóta is változatlan, a film újra és újra képernyőre kerül világszerte, színpadi megjelenése szinte mindig szívfacsaró siker, a kisregény a könyvtárak állandóan kint lévő darabja.

A játék két idénymunkás különös, összetett és tragikus kapcsolatáról szól. Az emberi kapcsolatok kiüresedését, a társadalmi szintű elmagányosodást a szerző szimbólumteremtő képessége emeli katartikus magaslatokra, gondolkodtat el színház és mozi nézőt, illetve olvasót egyaránt. Életünk problémái, kérdései mit sem változtak, s kívülről nézve nevetve-sírva egy kicsit talán mi is másként látjuk a világot, a barátságot, a szeretetet, mások elfogadását.

A(z) Soproni Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. október 6., Soproni Petőfi Színház

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
pet067 2012 nov. 03. - 18:46:20 5/10
Steinbeckhez nem méltó rendezés, egy-két villanással a színészektõl. Kovács Frigyes játéka lenyûgözõ, értékes csapatmunka az új soproni társulattól. Molnár Anikó játékát én is kiemelném példaként a modorosságra és a rossz hangképzésre.
6/10
csuribuksi 2012 okt. 16. - 12:34:20 6/10
Kellemes darab, de az a drámaiság, ami a kisregényt áthatja, nem jött át, így a jól eljátszott, átlagos darabokhoz sorolom. A színészek közül Molnár Anikó játékát emelem ki.