Színház

Egy csók és más semmi

operett, 3 felvonás, magyar, 2002.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal : ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját, ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek.

Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos : a cselédjüknek, kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd hosszas faggatását egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van.

A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája-vagy inkább mamája? A kulcs az ismeretlen Schon Tóni kezében van.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2002. december 30., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
CinkaPanna 2012 jan. 05. - 00:52:09 10/10
január 27-én utolsó elõadás!Ezt nagyon sajnálom!:(((
10/10
CinkaPanna 2011 jan. 09. - 00:11:31 10/10
Nekem kifejezetten tetszett a szilveszteri elõadás!:))Eszenyi Enikõ szerintem nagyszerûen játszik,azt meg,hogy jóval fiatalabb partnerrel játszik,én egy kifejezett rendezõi koncepciónak és így a helyzetkomikum egy fajtájának tartom.Nagyon mulatságos volt ez így!:))Eszenyi hangja az évek múlásával sokat mélyült,de végülis ez a darab nem egy klasszikus operett,ez egy zenés komédia,ehhez szerintem Eszenyi énektudása megfelelõ.Játék -és tánctudása pedig pazar!:))Varju Kálmán igazán szépen énekel és nagyszerûen alakítja ezt a bonviván szerepet is,noha sokkal többször látható drámai szerepekörökben,amit szintén nagyon jól csinál!:))
3/10
neti20 2010 dec. 31. - 22:05:19 3/10 Előzmény Pelekutya
Ezt a darabot már láttam pár változatban, de ez messze a legrosszabb. Nagyon szeretem a Kern Andrást, de az Eszenyi Enikõ által játszott nõi alakból tragikus, amit formált (eddig nagyra tartottam,de elbohóckodta az egészet, nem elég, hogy jóval idõsebb és ez látszik is (választás a rendezõ hibája, de egyáltalán nem tud énekelni, sajna a többiek sem nagyon. Elõször nem tudtam ezt a darabot végig nézni.
Pünkösdi Kató 2010 dec. 28. - 09:25:27 Előzmény ienysiv
Szerintem feltûnni csak akkor fog, ha szólsz a port.hu-nak, Vígnek, ha már Te észrevetted. Hátha korrigálják.
8/10
ienysiv 2010 okt. 27. - 01:15:31 8/10
Második éve játssza nagy sikerrel Varju Kálmán dr Sándor Sándort, a Port-on ez senkinek nem tûnt fel,továbbra is Kamarás Ivánt írják ki.Kiváncsi vagyok észreveszik-e valaha a tévedést.Rengeteg a hiba a Port-on!!
Amúgy a darab egyre jobb,vasárnap este kifejezetten élvezettel játszott a Társulat,volt is nagy siker!:))
8/10
ienysiv 2009 nov. 29. - 16:38:34 8/10
Persze,kellemes este volt,de az egész mégis valahogy döcög,nem az igazi.
Kernt alig lehet érteni (bár közel ültünk),rosszul artikulál.Eszenyi Enikõ bármit el tud játszani,ezt is.Varju Kálmántól idegen ez a szerep,legalábbis nekem úgy tûnt feszélyezi.A legjobb még Fesztbaum Béla és Majsai-Nyilas Tünde volt,na ja,karakter szerepben könnyû!:)
Pelekutya 2008 szept. 04. - 11:04:18
Imádom Kern Andrást és Eszenyi Enikõt. Bármit megnéznék amiben Õk játszanak. Még nem okoztak nekem csalódást! Ez a darab is egy kellemes este volt velük. Köszönet érte!