Színház

Egy színésznő lánya

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

"Nagyon szeretem az anyámat. Először is azért, mert ő az anyám, másodszor mert jó anya. Nekem jó. Valóban nem olyan, mint a többi anya, valóban más, de legalább megszoktuk egymást."

A történet két szálon fut: Az anya híres színésznő, otthon, egy róla készülő könyvhöz készít hangfelvételeket. Ezek az önvallomások fellebbentik a titkokat a múltjáról: sikerekről, kudarcokról, szerelmekről, a színházi szakmáról. Közben, ezzel párhuzamosan megismerkedünk a lányával, aki egy stúdióban a legújabb lemezét készíti az együttesével. Anyjával ellentétben félénk, csendes, visszahúzódó személyiség, aki a dalaiban és a rajzaival fejezi ki önmagát.
Az előadás létrejöttét a Hernádi Juditról készült Maya című könyv (2009.) inspirálta, melynek szerzője Verebes István. A produkció érdekessége, hogy minden szereplő önmagát játssza. Az anyát Hernádi Judit, a lányt Hernádi lánya, a grafikus-énekes Tarján Zsófia, a szerzőt Verebes István, a stúdió zenei rendezőjét pedig Lepés Gábor. A darab alkotói a fiatal rendező - koreográfus - író Jaross Viktória, és producere, az immár második zenés produkcióját készítő Velki Krisztián.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. április 28., Thália Színház

Stáblista:

Hozzászólások

lostbabe 2010 ápr. 30. - 12:43:11