Színház

Egyed Bea - The dark night of the soul / Collective Dope: Horváth Nóra, Ivanova Gábor – Beat

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

“Keresztes Szent János A lélek sötét éjszakája című műve szolgál az előadás gondolatmagjaként, melyben az Istennel való misztikus egység megélése után hirtelen Isten jelenlétének teljes hiányát tapasztalja meg a lélek. Mit kezd egy művész saját sötét éjszakájának megtapasztalása alatt önmagával, a művészetével? Kinek kell megfelelni, hogy elismerjék? Miért kell az elismerés és kitől számít?
Milyen -tetten érhető- elemeket kell tartalmaznia jelenleg egy táncelőadásnak, ahhoz hogy aktuális és érvényes legyen? Mit lehet kezdeni a sikerrel vagy a sikertelenséggel? Mikor lesz vége ennek az éjszakának?”

Előadó: Egyed Bea
Látvány és jelmez: Kis Judit
Zene: Tarr Bernadett
Szöveg: Fekete Ádám
Fény: Payer Ferenc
Szakmai konzultáns: Hegymegi Máté
Koreográfia: Egyed Bea

2. Collective Dope: Horváth Nóra, Ivanova Gábor – Beat

"A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző tánc-nyelveket használva keres utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be az útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbsége-ikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, technót, hip hopot, twerket illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével fogják össze.”

Az előadás 2019-ben elnyerte a Lábán Rudolf-díjat.

Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Pete Orsolya
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

Hozzászólások