Színház

Egyéjszakás kaland - Főzelék feltétlenül

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sokunk rémálma adatik elő, a munkanélküliség valósága - valamit kezdeni kell a helyzettel, mert helyettünk, ugyebár senki. S ha még az ember ehhez színésznő, sok keserű tapasztalattal - na, innen szép nyerni! Állástalan színészek sokadik próbálkozását élhetjük át e színházi estén. Megtudjuk, hogyan dolgozik egy jó ingatlan ügynök, milyen kritériumok alapján alkalmaznak takarítónőket, hogyan kell "szabályosan" jelentkezni a munkanélküli központban. És mivel "a vér nem válik vízzé", színészi munkákat is keresnek. Felelevenednek a reklám castingok, miként kell színházigazgatókkal "okosan" megbeszélni. Újra átélhető, hogyan vettek részt New yorki tartózkodásuk idején egy Off Broadway meghallgatáson, amit a Csárdáskirálynő Stázi szerepére hirdettek meg. Vágyaikról és elképzeléseikről is beszélnek: mi az, amit szívesen csinálnának, nem kell restellni - amivel sok pénzt lehetne keresni. Például nyithatnának főzelékbárt New York-ban, mert az amerikaiak nem ismerik a főzeléket. És abban a pillanatban a lakás konyhája átalakul New-yorki főzelékbárrá, így az álmok és elképzelések is megvalósulnak a szemünk előtt.

Mihez kéne fogni, hogyan lehetne sok - vagy legalábbis elég - pénzt keresni? Erre a kérdésre keresi a választ két állástalan, negyvenes színésznő. Hát, először is be kéne jelentkezni a munkaügyi központba. És innentől nincs megállás. A tojásfényesítéstől az ingatlanügynökségen át a Csárdáskirálynő Stázi szerepéig mindennel próbálkoznak.
Jobbnál jobb ötleteik támadnak... Talán Quetzalcóatl, az azték Tollaskígyó isten segíthet rajtuk? Vagy mi lenne, ha nyitnának egy főzelékbárt New York-ban? És a pesti lakás konyhája hirtelen átalakul... Így álmok és rémálmok is a szemünk előtt válnak valósággá.

A(z) R16 Pódium előadása

Stáblista:

Hozzászólások