Színház

Egyensúly

balett, 2 felvonás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

UNEVEN [KIZÖKKENT] -balett egy felvonásban

"Amikor reggel felébredtem, nem tudtam, hogy a világnak melyik részén vagyok" - mondta Cayetano Soto, annak a szellemi állapotnak a jellemzésére, amelyben 2010-ben megalkotta az Uneven [Kizökkent] című darabját az Aspeni Santa Fe Balett részére. A sok üzleti repülőút okozta idegesség és térbeli tájékozódási zavar, David Lang (Pulitzer-díjas) minimalista zeneszerző intenzív zenéje együttesen vezetett a koreográfia távirati stílusához."

Soto kizökkent szellemi állapotát, fizikai egyensúlyvesztését az általa tervezett, sarkánál megemelkedő színpad is jól illusztrálja.

A TEREM -balett egy felvonásban

Ösztönös félelem, indokolatlan viszolygás, megmagyarázhatatlan szorongás: mindennapi terheink. Súly melyet önmagunk kreáltunk, s amit cipelnünk kell. De mi történik velünk, ha egyszer csak megszabadulunk valamitől, ami addig oly jellemző volt ránk?

"A darab abban a pillanatban ábrázolja a szereplőket, amikor felbomlanak evilági kötődéseik és az életüket eddig oly befolyásoló félelmeik, pszichés problémáik kölcsönhatásba lépnek egymással, hogy aztán együtt feloldódhassanak egy humoros danse macabréban!" (Velekei László)

Velekei László koreográfiái eddig drámai hangvételűek voltak, most - kibillenve ebből az állapotból ? humoros, szatirikus oldalát mutatja meg új alkotásában.

A(z) Győri Balett előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 14., Győri Balett

Stáblista:

Hozzászólások