Színház

Életjáték

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Váratlan, megrázó, szórakoztató, vicces, fájdalmas megtisztító és soha vissza nem térő... Akár az élet, amelyről felnőtté válásunk óta tudjuk, hogy régesrég nem játék, de talán könnyebb a terheit cipelni a játékos gyermek bohémságával. Aki gyakran néz tükörbe, az sokszor játszik a grimaszokkal... Ilyen arc, olyan arc...még olyanabb, aztán közelebb hajolunk, s felfedezzük az apróbb hibákat: néhány halvány, később egyre határozottabb ráncot, sorsaink húzta, karmolta rajzokat, ősz hajszálat még sötét tincseink között, fakuló csillogást a szembogárban. Ezt látja más is? Micsoda lelepleződés! Még szerencse, hogy ez csak a külcsín és belső világunk, múltunk epizódjai lelkünk mappáiba mentve, kóddal védve rejtve maradnak. És akkor jön ez a pimaszul tehetséges Godot-s társaság! Remek színészek, igazi lélekcrackerek. Figyelnek s hirtelen szóra bírják az Életet. A mesélő, a tiszteletre méltó híresség egyszer csak ott ül egy életre kelt varázsTÜKÖR előtt, melyben leperegnek a megidézett múlt jelenetei. Különlegesen intim pillanatok ezek. Az improvizáció zseniálisan őszinte előadása, melynek sorána néző és mesélő egyaránt szemtanúja és aktív szereplője a kendőzetlen szembesítésnek.


Hírességek egész sora vállalta eddig is az ÉLETJÁTÉK izgalmas főszerepét, miközben soha egyikük sem tudhatta előre, hogy mi is fog történni ott a színpadon. A szabálytalanság káoszában csak néhány biztos pont létezik. A vendég mesél, a színészek játszanak, a zenész kísér...mindezt a kiszámíthatatlanság sorsszerű sodrása fűzi egybe. A színész alázatos, a mesélő pedig önként beletörődik a katarzisba. Bátorság? Kiváncsiság? Vagy csak nem tudnak nemet mondani? Az improvizáció fésületlen, kusza mozaikjaiból aztán egyszer csak sosem látott, ismeretlenül is ismerős kép bontakozik ki, amelyben ott az egészalakos ember, s körülötte a megismételhetetlen világ, maga a személyes univerzum az ősrobbanás pillanatában.
Az ÉLETJÁTÉK szenzációs új évada a budapesti NEW ORLEANS-ban élhető át.
Akik hétről hétre segítenek ebben: Elek Ferenc, Fenyő Iván, Fullajtár Andrea, Galán Angéla, Gubás Gabi, Keresztes Tamás, Mészáros Tamás, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Vári-Kovács Péter...

A(z) Dumaszínház előadása

Bemutató időpontja:

2007. május 30., Dumaszínház

Stáblista:

Hozzászólások