Színház

Ellenáramlatok (Cross-currents)

előadás, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Vélhetően annyi az egész, hogy nem létezhet kontinuitás: semmiben sem. Hogy az emlékezet csődjével az eleven szervezet tanújelét adja: engedelmeskedik a természet törvényeinek. Nincsen megmaradásra termett élet."
Egy kád vízből kikacsintó arc, egy ember, akinek feje fölött egyfolytában szakad a hó, egy roncstelepre kívánkozó autó, ami bemondja az unalmast és ezt hihetetlen mennyiségű üveggömb kipufogásával adja a tudtunkra, egy férfi, aki leül, és egy másik, akiről senki nem vesz tudomást. Mert jó, ha tudjuk, mit tegyünk, ha lerobbanunk egy puszta közepén, és nem árt néha szebbnek látni megszürkült buzvárosunkat, hogy érdemes legyen élni.
Immáron tizedik születésnapját ünnepli az angol költészet és próza friss terméseit összegyüjtő antológia, a New Writing. A szerzők között régi és új nevek egyaránt megtalálhatók, de a mostani kötet figyelme leginkább a kortárs brit irodalom nemzetközi hangjára irányul. Az írásokból a MAGMA Társaság készít színpadi adaptációkat, átlépve a hagyományos felolvasóest keretein. Tánc és zene, színpadi akciók, melynek során a közönség új szempontok alapján találkozhat a kortárs irodalommal. Az est vendége Szirtes György, a New Writing szerkesztője.

Come along and celebrate the tenth anniversary of New Writing, an annual anthologhy of poetry and prose. Contributors are both established and new writers from Britain the Commonwealth. A mix of prose and poetry will be accompanied by music and dance performed by MAGMA. The special guest will be George Szirtes, the editor of New Writing issue 10.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2002. március 13., Trafó

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások