Színház

La Mancha lovagja

operett, 2020.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Vajon tényleg be vagyunk zárva saját elménk, gondolatainknak börtönébe? Színházunk legújabb nagyszínpadi előadása elgondolkodtat mindezen, miközben szórakoztat. Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik. Érdekesség, hogy az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, de ami még ennél is fontosabb, hogy a magyar ősbemutatót a Budapesti Operettszínházban tartották, Darvas Ivánnal a címszerepben! Hosszú évtizedek után most újra színpadunkon az előadás, melyet szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal, látvánnyal, lenyűgöző, kifejező jelmezekkel, parádés szereposztással mutatunk be nézőinknek március 20-án. 

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2020. szeptember 11., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

Edmond Dantes 2022 jún. 02. - 21:16:01
Itt valami nem stimmel. A rendező-koreográfus Vincze Balázs nevére kattintva egy már régebben elhunyt festőművész jön fel, akinél szintén nem stimmelhetnek az ott feltüntetett produkciók.
2/10
82Diana 2022 jún. 01. - 22:26:19 2/10
Nagy színhàzrajongó vagyok és rengeteg darabot làttam az Operettben, de ez az elöadàs méltatlan a színhàzhoz sajnos. Unalmas, a dalok màr inkàbb bàntottàk a fülemet, a tànc koreogràfia is 0, a színészek sem lelkesek, így még a kedvükért sem maradtunk a màsodik felvonàsra. Óriàsi csalódàs volt.