Színház

Én a négyzeten

pantomim, magyar, 2014.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Mimage Pantomim Színház 2009 szeptemberében alakult Karsai Veronika vezetésével. Tagjai olyan pantomimesek, akik sokéves tanulmányaikat társulati formában, professzionális szinten kívánják kamatoztatni, s már az együttes megalakulása előtt is gyakran dolgoztak együtt.

A Mimage Pantomim Színház legfontosabb célja, hogy visszahelyezze a pantomim műfaját a színházi palettára; természetesen nem egykori valójában, hanem például mozgás- és gesztusszínházi hatásoktól erősen gazdagodva; témában, zenében, előadásmódban egyaránt felfrissülve, új irányokat nyitva és mutatva.

Az együttes utánpótlása folyamatos: a Mimage Pantomim Stúdióban végzett növendékek hivatásos előadóművészként itt folytathatják a munkát.

A társulat egyedülálló pantomimszínházi előadásai mellett színes etűdműsorai révén is méltán népszerű. Állandó szereplője hazai és külföldi fesztiváloknak, rendezvényeknek; jelenet-összeállításai bármely korosztályt képesek szórakoztatni és gondolkodtatni.

Tagjai alkotóként és előadóként egyaránt nagy örömmel dolgoznak más műfajok segítőiként is: legyen szó mozgásrendezésről, koreográfiakészítésről, pantomimes, illetve gesztusszínházi betétek megalkotásáról bármely színpadi műfajú előadáshoz, vagy "háttérpantomim" létrehozásáról különböző koncerteken.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2014. május 6., Bakelit Multi Art Center

Hozzászólások