Színház

Én és a kisöcsém

előadás, 3 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az operett olyan, mint a KRESZ. Szigorú szabályai vannak, és jaj annak, aki megszegi. Mondja kérem, látott már olyan operettet, amelyikben ne lett volna egy szegény lány és egy gazdag fiú? És egy álmodozó vénkisasszony (akit végül elvesz valami jópofa) és átöltözés, bál, szerelem, szerelem, no meg szerelem? Ja, és egy-két táncos-komikus! A drámai konfliktust itt a félreértés vagy a pech helyettesíti. Szereplőink elcsúsznak a banánhéjon, de puhára esnek. És a darab végén könyörtelenül les rájuk a boldogság, a heppiend.

Az Én és a kisöcsém az egyik legkedvesebb és legszellemesebb magyar operett. Nincs olyan színház, amelyik legalább egyszer ne ajándékozná meg magát a darab színrevitelével. Remek humor, pimaszság, erotika, az ötletek tobzódása, miközben a szerzők elegáns iróniával fejet hajtanak a műfaj szigorú szabályai előtt. Mély emberismeret sejlik föl a bohózat mögül és egy csipetnyi bölcsesség: hogy néha egyetlen tétova pillanaton áll vagy bukik a sorsunk.

Egy társasutazásba csöppenünk. Rozoga autóbusz viszi rakományát, a mulatni vágyó magyarokat, az álmok fővárosába - Velencébe. Öreg nászutas pár, egy mogorva kötekedő, Mosolygó és Mosolygóné, dr. Sas és dr. Vas, a két pancser nyomozó és komornájuk, egyben menedzserük, Teréz kisasszony, aki csak Zolestyáknak szólíttatja magát. Ott van Kamilla kisasszony, a démonikus idegenvezetőnő, és ott ül a buszon egy gépírókisasszony, aki ha ezen az úton nem fog férjet magának, beperli az IBUSZ-t. És ott egy dán is, a nőgyűlölő Andersen, a jóképű gyárigazgató, aki pesti menyasszonya elől menekül Velencébe. És természetesen ott van álruhában (érettségiző diáknak öltözve) maga a menyasszony is: Kató.
Hogy mi lesz a történet vége? Úgyis tudják...

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Kelemen Félix (tápszergyáros)
Kelemen Kató (a lánya)
Andersen Villy (tápszergyáros)
Vadász Frici (gyors-és gépíró)
Sas (magánnyomozó)
Vas (magánnyomozó)
Zolestyák (a komornájuk)
Kamilla (idegenvezető)
Bözsi (Kelemen Félix titkárnője)
Végrehajtó

Alkotók

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás