Színház

Építsünk hidat

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás és Leczó Szilveszter alkotta formáció (Ismerős Arcok zenekar) rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, előadói tevékenységével, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja a tradicionális és kortárs magyar kultúra szeretetének a fontosságát. Az Ismerős Arcok muzsikusai legjobb tudásuk szerint erősítik közönségük kulturális és nemzeti identitását. Ezen értékeket zenéjük és dalaik révén igyekeznek eljuttatni az újabb generációk tagjaihoz is: népzenei és irodalmi hagyományokat feldolgozó műveikkel formálják hazaszerető közösséggé rajongóik táborát. Az elmúlt öt évben immár négy lemezen fordultak a magyar sorskérdések felé, dalszövegeikben a gondolkodó, vívódó, jobbat akaró hétköznapi embert jelenítik meg. Legújabb albumuk, az Éberálom, 2007. szeptember elején jelent meg.

Az Építsünk hídat című műsorban a Zenekar dalai együtt hangzanak el Wass Albert elfeledett vagy eddig eltitkolt gondolataival. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot. Az erdélyi író 2008. januárjában lett volna 100 éves.

Simó József több mint 10 éve ismerte meg Wass Albert írásait, majd irodalmi esteket és előadásokat kezdett tartani az író műveiből. Egyik előadásán sikerült megkapnia Wass Albert címét is, és ettől kezdve - bár csak levelezés útján -, de kapcsolatba kerülhetett az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával. Később a fiaival is szoros barátság alakult ki közöttük. Ők kérték fel édesapjuk halála után a hagyaték feldolgozására és gondozására, valamint a Czegei Wass Alapítvány magyarországi részének vezetésére is.

A(z) Szegedi Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások