Színház

Eszter hagyatéka

színmű, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az "Eszter hagyatéka". Eszter, egy középkorú nő, akit "az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt", elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba, egy távirat tör be.
Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója... de vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott-e bocsátani vagy sem, s egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött? "Látod, Eszter, a viszontlátás csaknem rejtélyesebben izgalmas, mint az első találkozás..." A mű most először kerül színpadra, Pataki Éva átiratában, Szalma Dorotty rendezésében.

A(z) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Lajos (Eszter sógora)
Endre (közjegyző)
Éva (Lajos lánya)
Olga (elvált nő)
Nunu (családi rokon)
Tibor (a család barátja)

Alkotók

Hozzászólások

nittababa 2009 jún. 03. - 14:31:59
Csodálatos mû. Nehéz feladat volt megfelelõ idézetet találni az esküvõi meghívómra, végül ebben a darabban találtam rá: "...Két ember nem találkozhat egy nappal sem elõbb, csak amikor megértek e találkozásra...
…Valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint,
ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és idõben,
hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben,
amely az õ másodpercük..." :-)