Színház

Evita

musical, magyar, 2016.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Szabad Tér Színház és a Szegedi Nemzeti Színház közös előadása.

"Visszajövök és millióké leszek" - mondta Eva Perón (Evita), az argentin miniszterelnök felesége halála előtt, aki a szegénységből önerőből felemelkedve olyan életet élt, amely mintaként szolgálhat mindannyiunk számára. Emléke máig tovább él, rendkívüli alakját pedig a zseniális szerzőpáros, Andrew Lloyd Webber és Tim Rice népszerű musicalje, valamint a Madonna főszereplésével ebből készült film tette világszerte mindenki számára ismertté.

Nem csoda, hogy az 1980-as első magyarországi bemutatót követően, amely a Margitszigeten volt, minden évtizedben színpadra állították a Szabadtéri Színpadon, ugyanis örök értékeivel, az emberi sorsok megható ábrázolásával valamint nagyhatású zenéjével is a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik.

Az Eva Perón alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musical Juronics Tamás új rendezésében kerül színre a legkiválóbb hazai sztárok közreműködésével. A címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza látható.

Közreműködők:
Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara
Szegedi Szimfonikus Zenekar

A(z) Szegedi Kortárs Balett előadása

Bemutató időpontja:

2016. november 25., Szegedi Kortárs Balett

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások