Színház

Exile

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az alkotók különböző szemszögekből vizsgálják a "száműzetés" témáját. A 'száműzött' két pólus között lavíroz: nosztalgia és az előző én tagadása között...egyszerre meg akarja tagadni mindazt, ami volt, ahonnan jön, a múltját, és mindeközben nosztalgikusan ragaszkodik hozzá...

A fizikai (politikai okok, társadalmi) száműzetésben az egyén legfőbb vágya a kommunikáció az új közösséggel. A kommunikáció, vagy a nyelv ismerete nélkül, az ember elveszettnek, értelmetlennek, és "nem létezőnek" érzi magát.

A "színházépületekben" a nézőforgalmi helyek, a nézőtér, játéktér, öltöző, díszletraktár között nincs egyértelmű határvonal. Mindezek a dolgok, valamint a technika puritánsága, váratlan események /denevérek, madarak, időjárás/ megjelenése, eltávolítják a nézőt a megszokott színházi előadás illúziójától, sőt lehetetlenné teszik a hagyományos dramaturgiájú, jól megcsinált előadások létrejöttét. A néző erőfeszítésre kényszerül, lemond a kényelemről, alkotó társává, részesévé válik egy folyamatnak, színházi eseménynek. A volt rakétabázis különleges helyszínein zajló jelenetek, installációk arra késztetik a nézőket, hogy résztvevővé váljanak, felfedezzenek, keressenek, kimozduljanak a hétköznapjaikból. Krónikásokká és felfedezőkké váljanak.

A(z) Budakeszi Kompánia Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2014. augusztus 8., Budakeszi Kompánia Társulat

Stáblista:

Hozzászólások