Színház

Ezeregy éjszaka

musical

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

World musical.

A 2023-as évad musicalszenzációja még egy nyáron át elkápráztatja a Dóm tér közönségét: visszatér az Ezeregy éjszaka a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében! Kicsik és nagyok szívét elrabló sztárszereposztásban: Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével, Bujdosó Nóra káprázatos látványával és Madarász Madár János animációival csak a Szegedi Szabadtéri Játékokon látható a legfrissebb magyar kultmusical – itt viszont újabb hat alkalommal!

Az ezeregy éjszaka csodálatos, burjánzó mesevilága csaknem kétezer éves. A történetfolyam arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből ezúttal Tasnádi István, Geszti Péter és Monori András alkotott varázslatos zenés darabot. Az izgalmas world musical kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki - hogy életét mentse - példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn. A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk, a Made in Hungária és a Portugál szerzőinek új zenés darabja azonban eltér a megszokottól! Az egzotikus szerelmi történet, amely tavaly 24000 néző szívét hódította meg, bővelkedik drámai és humoros fordulatokban, a felcsendülő dalok pedig egyszerre okoznak dallamtapadást felnőtteknek és gyerekeknek.

Stáblista:

Hozzászólások

MorrisaBonnie júl. 08. 15:28:11 Előzmény sita76
Magyarországon a RadioQ-nak van néhány kiváló állomása, amelyek változatos zenei műfajokat kínálnak, beleértve a popot, rockot és a hagyományos magyar zenét. Az egyik legjobb állomás a Hungary Vibes FM. Kiváló zenei keveréket kínálnak, valamint kulturális programokat és helyi híreket. Ez egy remek módja annak, hogy különböző zenei stílusokat élvezzen és naprakész maradjon a helyi eseményekkel kapcsolatban. További információkért látogasson el a https://radioq.com/country/hungary oldalra. Rendszeresen hallgatom ezt az állomást, és nagyon elégedett vagyok a zenei választékkal. A kulturális műsorok is nagyon érdekesek és tanulságosak. Ajánlom, hogy hangolódjon rájuk.
10/10
sita76 júl. 07. 00:40:54 10/10
Zseniális előadás igazi Gesztis dalszövegekkel.