Színház

Ezeregyéjszaka

előadás, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Ezeregyéjszaka meséi egy csodálatosan gazdag mesegyűjtemény, az arab kultúra évszázadokon át érlelt gyöngyszeme.
A mágiával átszőtt, kalandos meséket Sehrezád, Sahriár király ifjú felesége meséli férjének ezeregy éjszakán át, így menekítve magát a biztos haláltól. Éjszakáról éjszakára mindig belekezd egy izgalmas történetbe, de pirkadatig csak a feléig jut, a befejezést a következő éjszakára ígéri. Így, Sahriár kíváncsiságának köszönhetően, mindig túléli a következő napot.
Sehrezád drámai cselekménnyel, humorral, lírával átszőtt meséinek gyűjteménye igazi színházi kincsesbánya. Szereplői fordulatokban bővelkedő útjaik során rengeteget tanulhatnak szerelemről, hűségről, hűtlenségről, bizalomról vagy annak hiányáról, bosszúról és megbocsátásról, jólétről és kiszolgáltatottságról, a hatalom természetéről, vagy az igaz hit mindent elsöprő erejéről.
Egy olyan, sokszor kegyetlennek tűnő világ tárul fel előttünk, melyben szigorú törvényekkel uralkodnak igazságos uralkodók, ahol a királyból bármikor könnyen válhat koldus, és a koldusból király. Ahol roppant erejű mesebeli lényekkel találkozhat az egyszerű halandó, és ahol sosem tudhatja senki, kivel beszél éppen, hiszen mindenkinek megvan a maga hihetetlen története.
Papp Dániel 2004-ben színművészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem, azóta számos rangos színházban dolgozott színészként és rendezőként egyaránt. Tehetségét ez utóbbi műfajban ismerheti meg most a nyíregyházi közönség, a világhírű, klasszikus mesegyűjtemény egy kifejezetten számunkra adaptált színpadi változatán keresztül.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. január 17., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás