Színház

Fantomfájdalom

balett, 1 felvonás, 60 perc, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A táncdráma a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, de nem törekszik az igazságtalan döntéshez vezető, vagy az azt követő politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók egy nagy történelmi pannó megrajzolása helyett hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére.
A József Attila-díjas L. Simon László történetére az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Kocsák Tibor szerzett zenét, s a Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója készített koreográfiát.

Díszlet kivitelezés: Bajkó György

Média munka: Falvay Miklós

Koreográfus asszisztens és próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo

Hangszerelte: Bíró Rudolf és Kemény Gábor

Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar

Hangmérnök: Bohus János

Digitális montírozó: Boros Ádám

Szereplők: Fernando Gabriel Luis Luis, Dávid Janík, Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heráková, Elisa Insalata, Leigh Alderson, Kovalszki Boglárka, Valerio Zaffalon, Francesco Vitale Farris,  Lin Yun-Cheng.

Katonák: Fernando Gabriel Luis Luis, Dávid Janík, Wu Meng-Ting, KohYoshitake, Francesco Vitale Farris, Elisa Lodolini, Maria Fernanda Losada, Jessica Ho, Saioa Poblador

 

A(z) Székesfehérvári Balett Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. szeptember 15., Székesfehérvári Balett Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások