Színház

Fekete Péter

kisoperett, magyar, 2015.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A gazdasági világválság időszakában adott egy sármos tőzsdecápa, Hajnal Lucien és adott a világ egyik legnagyobb balekja, Pierre avagy Fekete Péter. Címszereplőnk minden mozdulatát, sőt gondolatát általános katasztrófa követi, amelyet látva Hajnal Lucien fejében megfogalmazódik a zseniálisnak tűnő ötlet: részvénytársaságot kell alapítani Pierre általános pechsorozatát kihasználva.
Az üzlet remekül indul, ám közbeszól és mindent felülír a szerelem, s hőseink látszólag egyre távolabb kerülnek a boldog végkifejlettől.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 13., Madách Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
slavo33 2015 máj. 06. - 13:37:21 1/10 Előzmény ambrosius
Szerintem nincs ilyen, hogy musicalre nevelt közönség, egy operett is tud jó lenni és tetszeni, ha jól megvan csinálva. Bárcsak egy Eisemann vagy Békefi operettrõl beszélhetnénk! Hát épp ez az! Ahogy a címplapon is fel van tüntetve: ez egy átdolgozás.De azért az már egyértelmû visszajelzés, hogy a havi 1-2 elõadásra is bõven van jegy még, azért a közönséget nem lehet becsapni, ebben a kusza értékrenddel teli világban ennek azért örülök én is. Annak pedig még jobban örülnék, ha jó elõadásokat, urambocsá operetteket láthatnánk, amiben a színészek is jól éreznék magukat. az mindenkinek jó lenne... ez most sajnos nem az az eset.
6/10
ambrosius 2015 ápr. 21. - 23:40:25 6/10
Nehéz ügy. Világhírû és nagysikerû musicalekre nevelt törzsközönségnek „Erzsébet-körúti”, békebeli, magyar kisoperettet játszani az Erzsébet-körúton. Békeffi vagy Kellér szövegeivel énekelt kuplékat hol komolyan, hol kikacsintva a nézõkre „tessék viselkedni és komolyan venni bennünket” módon adagolni. Pedig a színészek mindent megtesznek, néha még szerepük szellemében ügyesen rá is tesznek. Ha kell, a tervezett helyzetkomikumnak fittyet hányó, eltévedt golflabdát kétbalkezesen keresõ Magyar Attila bátran indíttatja az elegánsan elképedt Nagy Sándorral újra a golyói felé a golyót. A nehezen induló, sokat beszélõ elsõ rész után az éneklõsebb második részben megnyílnak a szereplõk, és végül a tapsrendben kis magán számaikkal aratják le a vastapsot.
1/10
borówka 2015 ápr. 02. - 23:53:09 1/10
nem szeretek prekoncepciókkal élni. ha valami olyat látok, ami nem tetszik, nem húzom le rögtön a redõnyt. mert lehet, csak az én értékrendem más, valakinek ez tetszik, valakinek az. most viszont már nem elsõ, nem második és nem harmadik alkalom, hogy valaki kiakaszt. egy biztos, a nevét megjegyzem és én még egyszer egyetlen rendezésére sem vagyok kíváncsi. Ez a madách színházbeli elõadás végképp kiverte a biztosítékot. De ha még szemet hunynék a gyengeségek mellet, de ilyenfokú ízléstelenséget magyar színpadon nagyon rég láttam (díszlet, színészi túlkapások, rendezés komplett csõdje) nagyon kellemetlen, nagyon. persze, jó magyar szokás szerint, megy a vastaps. no,pont egy évvel a Feydeau darabnál (Kézrõl kézre) is hasonlóak voltak az érzéseim, 6 elõadás után le is vették mûsorról. Kellemetlen, ciki. Fõleg, hogy a színház általam kedvelt és nagyrabecsült direktora hogyan engedhet meg ilyen csapnivaló színvonalat, a közönség semmibe vevését?! ha ki van tûzve a premier, és látni, hogy valami nem sikerül, jobb inkább egy mûsorváltozás, mint ez a kínos este. Látszott néhány színészen, fõszereplõn, nagyon zavarban van a tapsnál. Jogosan. Felejtsük el gyorsan ezt a mai estét!