Színház

Fekete Péter

kisoperett, magyar, 2015

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?
A gazdasági világválság időszakában adott egy sármos tőzsdecápa, Hajnal Lucien és adott a világ egyik legnagyobb balekja, Pierre avagy Fekete Péter. Címszereplőnk minden mozdulatát, sőt gondolatát általános katasztrófa követi, amelyet látva Hajnal Lucien fejében megfogalmazódik a zseniálisnak tűnő ötlet: részvénytársaságot kell alapítani Pierre általános pechsorozatát kihasználva.
Az üzlet remekül indul, ám közbeszól és mindent felülír a szerelem, s hőseink látszólag egyre távolabb kerülnek a boldog végkifejlettől.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 13., Madách Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


2015. május 6. 13:37
Szerintem nincs ilyen, hogy musicalre nevelt közönség, egy operett is tud jó lenni és tetszeni, ha jól megvan csinálva. Bárcsak egy Eisemann vagy Békefi operettről beszélhetnénk! Hát épp ez az! Ahogy a címplapon is fel van tüntetve: ez egy átdolgozás.De azért az már egyértelmű visszajelzés, hogy a havi 1-2 előadásra is bőven van jegy még, azért a közönséget nem lehet becsapni, ebben a kusza értékrenddel teli világban ennek azért örülök én is. Annak pedig még jobban örülnék, ha jó előadásokat, urambocsá operetteket láthatnánk, amiben a színészek is jól éreznék magukat. az mindenkinek jó lenne... ez most sajnos nem az az eset.

2015. április 21. 23:40
Nehéz ügy. Világhírű és nagysikerű musicalekre nevelt törzsközönségnek „Erzsébet-körúti”, békebeli, magyar kisoperettet játszani az Erzsébet-körúton. Békeffi vagy Kellér szövegeivel énekelt kuplékat hol komolyan, hol kikacsintva a nézőkre „tessék viselkedni és komolyan venni bennünket” módon adagolni. Pedig a színészek mindent megtesznek, néha még szerepük szellemében ügyesen rá is tesznek. Ha kell, a tervezett helyzetkomikumnak fittyet hányó, eltévedt golflabdát kétbalkezesen kereső Magyar Attila bátran indíttatja az elegánsan elképedt Nagy Sándorral újra a golyói felé a golyót. A nehezen induló, sokat beszélő első rész után az éneklősebb második részben megnyílnak a szereplők, és végül a tapsrendben kis magán számaikkal aratják le a vastapsot.

2015. április 2. 23:53
nem szeretek prekoncepciókkal élni. ha valami olyat látok, ami nem tetszik, nem húzom le rögtön a redőnyt. mert lehet, csak az én értékrendem más, valakinek ez tetszik, valakinek az. most viszont már nem első, nem második és nem harmadik alkalom, hogy valaki kiakaszt. egy biztos, a nevét megjegyzem és én még egyszer egyetlen rendezésére sem vagyok kíváncsi. Ez a madách színházbeli előadás végképp kiverte a biztosítékot. De ha még szemet hunynék a gyengeségek mellet, de ilyenfokú ízléstelenséget magyar színpadon nagyon rég láttam (díszlet, színészi túlkapások, rendezés komplett csődje) nagyon kellemetlen, nagyon. persze, jó magyar szokás szerint, megy a vastaps. no,pont egy évvel a Feydeau darabnál (Kézről kézre) is hasonlóak voltak az érzéseim, 6 előadás után le is vették műsorról. Kellemetlen, ciki. Főleg, hogy a színház általam kedvelt és nagyrabecsült direktora hogyan engedhet meg ilyen csapnivaló színvonalat, a közönség semmibe vevését?! ha ki van tűzve a premier, és látni, hogy valami nem sikerül, jobb inkább egy műsorváltozás, mint ez a kínos este. Látszott néhány színészen, főszereplőn, nagyon zavarban van a t...

Összes hozzászólás