Színház

Fel is út, le is út

komédia, 2 felvonás, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A cím is mutatja, itt valakit ki akarnak dobni! De hogy a végén ki dob ki kicsodát? Ki marad, és ki megy? És egyáltalán kinek ki a kicsodája? Őrület!

A "bájgúnár" szépfiú több nőnek is csapja a szelet. A nők után futkosás persze még nem lenne baj. A baj akkor kezdődik, amikor utol is érjük őket! Mert a női praktikákkal egy férfi agya soha sem veheti fel a versenyt. És az üldözőből könnyen üldözött lehet! Így jár főhősünk is Feydeau, a múlt század első felének legsikeresebb vígjáték szerzője, talán legmulatságosabb komédiájában.

A "Fel is út, le is út" a kacagtató helyzetek sorozatán túl, roppant pontos és szórakoztató korrajz. Száztíz éve írta a szerző, de a laza életvitelű, csélcsap szereplők kalandjai tökéletesen megfelelnének a mai kor erkölcsi állapotának is. Az elvált szépasszony szeretője a volt férjtől kér tanácsot, hogyan szabadulhatna meg végre e hölgytől, miközben az újdonsült, erőszakos és féltékeny udvarló, egy katonatiszt már állandóan a nyomában van. Csak éppen nem tudja ki a szerető! Az Ön számára is csak akkor derül ki minden, ha végig kacagta velünk ezt a mulatságos, zenés két felvonást.

A(z) Vidám Színpad előadása

Bemutató időpontja:

2017. október 21., Vidám Színpad

Stáblista:

Szereplők

Fernand Bois-D'Enghien
Irrigua tábornok
Lucette Gautier, énekesnő
Marceline, Lucette testvére
Firmin, Lucette inasa
Bouzin, költő és közjegyző
Jeanpaul, Lucette volt férje
Fontanet, hírlapíró
Duverger báróné
Viviane, a lánya
Camille, a báróné szobalánya

Alkotók

Hozzászólások