Színház

Feltépett múlt

táncelőadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gergye Krisztián /nem csak tánc/ TÁRSULATA bemutatja:
Trilógia Maraton - Viktimológia performansz-sorozat: A Rorschach 10 Táblája mentén, a Tízparancsolat érintőlegességével, a Szentháromság misztériumát felfedezve.

Első TRILÓGIA első rész
FELTÉPETT MÚLT
Passiójáték

-nyitóelőadás-
KŐSZEG
A Társulat ebben az évben ünnepli létezésének 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból, a 2011-2012-es évad egészét átívelő, 14 eseményből, stációból álló performansz-sorozatot indít, melynek keretében minden egyes előadás egyszeri és megismételhetetlen premiernek számít majd. "Ha valaki komolyan veszi a dolgát, akkor egy előadás nem egy következő munka csupán, hanem az ember sorsának alakulását meghatározó TETT." (Andrej Tarkovszkij)

A projekt nyitóelőadására Gergye Krisztián szülővárosában Kőszegen, rendhagyó szabadtéri helyszíneken kerül sor.

A Performansz célja olyan kiemelt időpillanat megteremtése, amelyben létezésünk értelmére kérdezhetünk rá. A világba és művészetbe vetett test múltba, történelembe révedése, és a jelenben zajló téttel rendelkező cselekedete, a művész személyiségének kontextusba, térbe és időbe helyezése érdekel minket. A művész teste mint dokumentum, és a test cselekedete mint kérdésfeltevés a lét értelmére.
"...nem idealisztikus-e az az elképzelés, hogy a művész, vagy bárki más, képes kiszakadni a társadalomból és az időből, "megszabadulni" az időtől és a tértől, melyben született? ...minden ember, és minden művész törvényszerűen az őt körülvevő valóság szülötte." (Andrej Tarkovszkij)

A Feltépett múlt című első trilógia a tudatosodott múltba zártságból, a múltja és történelme áldozatiságából kilépni vágyó, útjára lépő, cselekvő embert helyezi a figyelem fókuszába, akit tudatra ébredése, a cselekvés lehetőségének felismerése, startpisztoly dördüléseként löki bele az egyetlen értelmes cselekvésbe, a futásba, a haladásba. Így indul maratonunk "életre halálra".

A(z) Gergye Krisztián Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2011. július 27., Gergye Krisztián Társulat

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások