Színház

(f)eltűnések

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A (f)eltűnések - Bajor Gizi álom re-make pontosan megkomponált forgatókönyvvel, önálló hangkulisszával és látványvilággal dolgozó dokumentumszínház, mely az álom működési mechanizmusait hívja segítségül egy elmúlt kor megidézéséhez, Bajor Gizi színésznő és Tolnai Ottó költő alakjain keresztül, a Spanyolnátha irodalmi szerzőinek segítségével. A Harmadik Hang Háza előadásában a primadonna alakjának (ön)reprezentációi mindvégig ott lebegnek a magyar Színészmúzeum terében, ugyanis a legendás díva saját belső világa egy speciális performansz-játéktér egészévé tágul. A néző előtt így egy ódon szalon világának mai értelmezése nyílik meg.

E szürreális, dokumentum-színházi előadás egyszerre továbbít, közvetít és hoz létre üzeneteket olyan időkön és nemeken túli pszeudo-identitások segítségével, melyek képesek átívelni a múlt és jelen, a realitás és szürrealitás közötti távolságot. A látogató számára elérhető közelségbe hozzák a múltat és a jelent.

A Harmadik Hang Háza társulat tagjai e sajátos világ megidézéshez olyan audiovizuális élményeket nyújtó eszközöket használnak, amelyek a minket reálisan körülvevő és a virtuálisan (re)konstruált világok között keresik és mutatják meg a (f)eltűnő összefüggéseket. A művészek saját (jelen)koruk horizontjának kulturális szűrői és technikái segítségével dolgozzák fel az Országos Színháztörténeti Intézetben őrzött (ál)dokumentumokat. Egy rendhagyó tárlatvezetés során az eredetileg kétdimenziós archív anyagok a virtuálisan átalakított berendezési tárgyakon keresztül háromdimenziós élménnyé alakulnak a befogadóban.

S hogy mi minden várja az időutazó barangolót útja során? Illúziók, hang- és vizuális kollázsok, én-többszörözés. A történetbe pedig akár maga is beleszólhat... Szakértő előadóink szívesen útbaigazítják...

A(z) ÉLŐKÉP Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. június 20., ÉLŐKÉP Színház

Stáblista:

Hozzászólások