Színház

Finito

színmű, 2 felvonás, magyar, 2015.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?
Gáspár 44 éves, nagyábrándi, egykori húsüzemi dolgozó. Nincs már életkedve, bezárkózott a kertvégi budiba. Ha már az életével nincs mit nyernie a falunak, hát a vesztét akarják, a szenzációra még az országos bulvár média is kivonul. Kinek mennyit ér meg a halála? Kacagtató és legalább ennyire elgondolkoztató szatíra, egyedi, barokkos verselésben előadva.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 3., Pinceszínház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Blondin Gáspár
Blondinné Vali
Blondin anyósa
Dr. Juhos rendőrőrnagy
Szomszéd Misi
Pál (médiaszemélyiség)
Hajnalka (helyszíni tudósítónk)
márc. 25.
  • 19:00

Vélemény:


2017. október 10. 21:24
Az M5-nek köszönhetően rövid időn belül láttam két (Pince, Örkény) előadást, és ezt szinte minden elemében jobbnak tartottam.

2015. október 4. 12:54
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál ***moderálva***

FINITO---Tasnádi Csaba---Pinceszínház
Barátságos hely ez a Pinceszínház, jó színészek, nézőbarát előadások, melyek hosszú sorából igencsak kiemelkedik Tasnádi Csaba mostani rendezése, humora, lendülete és a nagyszerű társulat összjátéka megüti a legendás Örkény-ősbemutató szintjét. Tasnádi István rímes alexandrinusai magától értetődő természetességgel szólnak, pátoszos ritmusuk komi-
kusan kontrasztál a vulgáris tartalommal.
Időmértékes sorok a budi mélyéből: Bajomi Nagy György már első megszólalásától emblematikus középpontja a cselekménynek. Az erdmani öngyilkosság fenyegetése tettre szólítja Felhőfi-Kiss László Polgármestert, akin kissé nagy a hivatali kabát, Molnár Csaba elegánsan pszichologizáló Rendőrőrnagyát és Misi szomszédot, kinek sövényvágó buzgalmánál csak erotikus étvágya nagyobb.
Az Anyós, Szabó Éva mellett Blondinné szerepében Györgyi Anna drámai erővel rajzolja meg személyiségfejlődésének ívét a beletörődéstől, a menekülési kísérleten át, a gyilkos indulatig. Az első rész bombameglepetése Balázsovits Edit, parádésan parodizálja Tigris
Niki bukófélben levő popsztár vészesen buta közönségességét....

Összes hozzászólás