Színház

Finito

színmű, 2 felvonás, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Gáspár 44 éves, nagyábrándi, egykori húsüzemi dolgozó. Nincs már életkedve, bezárkózott a kertvégi budiba. Ha már az életével nincs mit nyernie a falunak, hát a vesztét akarják, a szenzációra még az országos bulvár média is kivonul. Kinek mennyit ér meg a halála? Kacagtató és legalább ennyire elgondolkoztató szatíra, egyedi, barokkos verselésben előadva.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 3., Pinceszínház

Stáblista:

Szereplők

Blondin Gáspár
Blondinné Vali
Blondin anyósa
Dr. Juhos rendőrőrnagy
Szomszéd Misi
Pál (médiaszemélyiség)
Hajnalka (helyszíni tudósítónk)

Hozzászólások

10/10
fourdogs 2017 okt. 10. - 21:24:51 10/10
Az M5-nek köszönhetõen rövid idõn belül láttam két (Pince, Örkény) elõadást, és ezt szinte minden elemében jobbnak tartottam.
FElepHánt 2015 okt. 04. - 12:54:59
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

FINITO---Tasnádi Csaba---Pinceszínház
Barátságos hely ez a Pinceszínház, jó színészek, nézõbarát elõadások, melyek hosszú sorából igencsak kiemelkedik Tasnádi Csaba mostani rendezése, humora, lendülete és a nagyszerû társulat összjátéka megüti a legendás Örkény-õsbemutató szintjét. Tasnádi István rímes alexandrinusai magától értetõdõ természetességgel szólnak, pátoszos ritmusuk komi-
kusan kontrasztál a vulgáris tartalommal.
Idõmértékes sorok a budi mélyébõl: Bajomi Nagy György már elsõ megszólalásától emblematikus középpontja a cselekménynek. Az erdmani öngyilkosság fenyegetése tettre szólítja Felhõfi-Kiss László Polgármestert, akin kissé nagy a hivatali kabát, Molnár Csaba elegánsan pszichologizáló Rendõrõrnagyát és Misi szomszédot, kinek sövényvágó buzgalmánál csak erotikus étvágya nagyobb.
Az Anyós, Szabó Éva mellett Blondinné szerepében Györgyi Anna drámai erõvel rajzolja meg személyiségfejlõdésének ívét a beletörõdéstõl, a menekülési kísérleten át, a gyilkos indulatig. Az elsõ rész bombameglepetése Balázsovits Edit, parádésan parodizálja Tigris
Niki bukófélben levõ popsztár vészesen buta közönségességét.
Tasnádi Csaba rendezése a komikum minden lehetõségét kihasználja, szépen sorjáznak az árnyaltan kidolgozott szituációk, a poénok viharzása nem csorbítja a karakterek hitelességét. Kedvek Richárd média-sztárja rutinosan pózol, közben akkurátusan gyalázza asszisztensét, Juhász Réká-t. Briliáns epizódban remekel a régen áhított Kocsó Gábor, liluló fejjel skandálja dilettánsan fûzfapoétikus klapanciáit. Fürge operatõrként, néhány replikájával tûnik ki a még egyetemista Georgita Máté.
Az egyre nagyobb Bajomi Nagy Györggyel az élen, a lassan már kortárs klasszikussá nemesedõ Tasnádi István opusz ragyogó elõadásban arat a ujjongó sikert a Török Pál-utcában.