Színház

Fókuszban a koreográfusok - Erdélyi Tibor

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Erdélyi Tibor önálló szerzői estje.

A Hagyományok Háza előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítjuk fókuszpontba. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben megkerülhetetlen alkotó emblematikus koreográfiái jelennek meg, amelyek az adott kor mindenféle társadalmi, kulturális vagy akár politikai befolyása ellenére is örökérvényűvé váltak. Az est második részében egy még aktívan alkotó koreográfus műveit mutatjuk be, reményeink szerint meggyőzően érzékeltetve ezáltal a színpadi néptáncművészet fejlődését, a törvényszerű hasonlóságokat és különbségeket, a jelen korunk diktálta új kérdéseket és az azokra adott aktuális válaszokat. A múlt és a jelen „megidézésében” a hivatásos táncegyüttesek mellett a legjobb amatőr együttesek is színpadra lépnek. A koreográfiák bemutatása után lehetőséget nyújtunk az alkotókkal való beszélgetésre.

Erdélyi Tibor Kossuth-díjas magyar táncos, koreográfus, népi szobrász,faragóművész, a Magyar Állami Népi Együttes egykori táncos szólistája, örökös tagja, többek között a Vadrózsák Táncegyüttes, Tisza Táncegyüttes, Duna Táncegyüttes Erkel-díjas művészeti vezetője.

„Egy táncos szakmai élete amilyen gyönyörűséges, olyan nagyon rövid is egyben. Mégis teljes hittel és erővel dolgozunk, hogy elérjük, és átadhassuk azt a pillanatot, azt az érzést, amit a koreográfussal együtt megálmodtunk. Nincs annál nagyobb öröm, felemelőbb pillanat, mint amikor eljut a nézők szívéhez a gondolat, az érzés, és látjuk a szemekben, érezzük a szívük dobbanásában, hogy közösen vagyunk részesei a csodának!”

A műsorban Erdélyi Tibor legnépszerűbb koreográfiáiból láthat válogatást a közönség.

Közreműködik: Vadrózsák Táncegyüttes, Duna Művészegyüttes, Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, Tisza Táncegyüttes, Magyar Állami Népi Együttes

Hozzászólások