Színház

Fókuszban a koreográfusok - Fundák Kristóf

táncelőadás, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hagyományok Háza és a Bethlen Téri Színház új koncepcióval folytatja a 2014-ben életre hívott előadás-sorozatot, amely ezúttal a színpadi néptáncművészet egy-egy mai kiemelkedő koreográfiáját és alkotóját állítja fókuszpontba.

A művek bemutatása után egy felkért szakértő beszélget az alkotóval, elemzi a műveket, utalva az előzményekre, tánctörténeti párhuzamokra, ihlető forrásokra, természetesen a közönséget is bevonva. A sorozat által reményeink szerint alkalom nyílik megismerni a színpad törvényeit, a színpadi néptáncművészet szerves fejlődését, a törvényszerű hasonlóságokat és különbségeket, a jelen korunk diktálta új kérdéseket és az arra adott aktuális válaszokat.

Műsor

Egység - Kétség

Előadók az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes táncosai: Cseh Annamária, Marosy Gerda, Nagy Vivien, Dr. Fehér Csaba, Józsa Tamás, Kovács Dénes, Szanyó Gábor

Egy. Egyén. Egység. Közösség. Egységben az erő? Mi az a pont, amikor hajlandóak vagyunk belső valónkon változtatni valamilyen önmagunkon túl mutató cél érdekében? Mi lehet az a kiváltó erő, amiért különböző egyéniségek egy csapattá válnak? Meddig lehet dinamikus egy csapat? Az egységben való megingás mikor következik be? Kétséges szituációkban leli végét az egység, amikor minden újra önmagával válik eggyé?

A koreográfia a 2016-os Zalai Kamara Táncfesztiválon koreográfusi kiemelt nívódíjban részesült.

 

A(z) Hagyományok Háza előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások