Színház

Folklór előadás/Hungarian Dance Performance

táncelőadás, 90 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Folklór előadás az első állandó színházi néptánc műsor a fővárosban a legnevesebb néptáncegyüttesek előadásában. Több mint húsz év tapasztalatával a zenekarok felejthetetlen élményt kínálnak a magyar népzene szerelmeseinek és a műfajjal ismerkedőknek egyaránt.

Az előadás helyszíneként a 100 éves Duna Palota színházterme szolgál a város szívében, a Bazilika közelében. Az épület a történelem során megannyi különös szerepet töltött be, jelenleg pedig a város diverzióját tolmácsolva egy Neo-Barokk műemlékként pompázva ad otthont koncerteseményeknek és kiállításoknak.

A 90 perces előadás egy igazán igényes összeállítás az ország nagy múltú néptánc történetéből, különböző stílusok és kosztümök látványos felvonultatásával. A látványos előadások monumentális ereje a hagyományok autentikus leképezéséből ered, melyet néprajzkutatók gyűjtéseinek köszönhetően a Magyar vidékek diverz, mégis egységes kultúráját tárják a néző szeme elé. Az előadások folyamatosan változó dinamizmusa és a látványos showelemek keveredése a művészet tartalmi mélységével egy különös utazásra invitál, mely az érzelmekre hatva mutatja be, mit is jelent magyarnak lenni.

Hozzászólások