Színház

Folyóügy

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

#magyarvalóság egy felvonásban
az RS9 Színház előadása

"Cégünk a beszélgetést minőségbiztosítási okokból rögzíti." Mindenki kapott már váratlan telefonívást telemarketingesektől, adósságkezelőktől, biztosítási ügynököktől. Felmerült már Önben Honnan tudják a nevét, a telefonszámát? Miért kérdezi, hogy mikor született, hol él, milyen az anyagi helyzete?
Folyóügye mindenkinek van. A darab szerzőjét is éveken keresztül zaklatták ismeretlen cégek. A kínos beszélgetéseket Facebookon tette közzé, majd blogot indított, kortárs írók biztatására pedig úgy döntött: a történetekből színdarabot ír, melyet az RS9 Színház műsorra is tűz 2017. szeptember 29-én.
"Nézze, én csak a munkámat végzem" - biztosan rázta már le Önt ezzel a mondattal az unott asszisztens, a kalauz, a pöffeszkedő irodista, de ismeri a bunkó taxist, az arrogáns portást is, és fröcsögött már kisnyugdíjas a buszon Ön mellett.
Tudta, hogy egy abszurd drámában él?
A Folyóügy sok humorral, egy felvonásban mutatja be azt a kört, melynek mi is részei vagyunk: a zavaró, frusztráló és néha képtelenül vicces szituációkat, melyekkel nap mint nap találkozunk, a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra hivatkozva bárki kész pokollá tenni a másik életét professzióján belül és kívül, hogy a végén visszatérjünk az alapkérdéshez: mégis miért egymás kárára élünk?

Díszlet: Blero

A(z) RS9 Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 29., RS9 Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
szinyo1 2018 okt. 16. - 09:23:57 10/10
Nagyon vicces volt. Szétröhögtük magunkat.