Színház

Forrás, Csendszigetek, On Friskin

táncelőadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Budapest Tánciskola minden évadban bemutatja a Trafóban, mivel foglalkoztak a diákok a hónapok során, milyen darabok készültek a neves koreográfusok kezei alatt. Idén májusban Angelus Iván, Bakó Tamás, és Eléonore Valére koreográfiáit láthatjuk egy este keretében.

A Forrás, Angelus Iván koreográfiája a táncosok álmainak ritmikai és formavilágára épül. Az álmokon alapuló előadás motívumai tiszta struktúrákba rendezve alkotják a tánc szövetét. Az eredeti, mégis "érthető" táncnyelv a "tiszta" tánc vonulatához tartozik, mégis az indulatok síkján hordozza az előadók személyességét.

A Csendszigetek című új Bakó Tamás opus ismét férfitáncosok közösségére készült. A mozgás és mozdulatlanság kontrasztjára épül, a koreográfus egyre személyesebb mozgásnyelvének felhasználásával. Bakó Tamás a Budapest Tánciskolában végzett, külföldi együttesek után az OFF, majd az ARTUS táncosa. Újabban független táncos és sajátos táncnyelvet fejlesztő kortárstánc pedagógus, egyéni hangú koreográfus.

Az On Friskin Thierry de Mey azonos című kortárs zenéjére készült, a fizikai táncszínház vonulatában megfogalmazott dinamikus, sodró tiszta tánc. A koreográfus Eléonore Valére a P.A.R.T.S.-ban végzett, táncolt többek között Wim Vandekeybus együttesében, "szabadúszó" táncos, koreográfus, pedagógus.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2008. május 20., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások