Színház

Forráspont - soul strip egy részben

tragikomédia

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az öldöklés istene című nyomán - a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása. 

Az, hogy két fiú összeverekedik az iskolában, pontosabban, hogy egy erősebb fiú megveri nála gyengébb társát, sajnos nem ritka jelenség. Az azonban, hogy a kárvallott gyerek szülei beszélgetésre hívják lakásukra a támadó fiú szüleit a helyzet tisztázása végett, már annál inkább ritkaságszámba megy.
A bonyodalmat csak fokozza, hogy az egész estét felölelő, heves veszekedésbe torkolló találkozó során kiderül: a házaspárok homlokegyenest más színben látják a világot, teljesen más értékek szerint élik napjaikat, s a világon semmi közös sincs bennük.
Vagy mégis…?
Az emberiség megosztottsága, kategóriákba sorolása örök téma. Férfiak és nők, szegények és gazdagok, fiatalok és idősek... Ezt a feloldhatatlannak látszó megosztottságot Yasmina Reza Az öldöklés istene című művéből kiindulva mutatja be előadásunk. A szereplők – két házaspár – hétköznapi emberek, esendők és komikusak. Mindeközben tükörben láthatjuk mindennapi küzdelmeinket önmagunkkal és egymással. Az ellentétek feloldása érdekében előbb önmagunkkal kell megbékélnünk. Paradox módon azonban módon minél erősebb bennünk a vágy a mélyebb belső feltárására, annál inkább válunk befelé forduló, zárkózott egyénekké. Pedig hisszük: a mindennapi élet legfőbb értékei a család és a lelki béke a hozzánk közel állókkal.

Szereplők: Orosz Melinda, Orosz Ibolya, Ferenci Attila, Sőtér István, Vass Magdolna, Fornosi D. Júlia

Rendezte: Oleh Melnicsuk

 

Hozzászólások