Színház

Frankie és Johnny

tragikomédia, 2 felvonás, magyar, 2001.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A ma játszódó színdarab a nagyvárosi emberek út- és társkereséséről szól. Arról, hogy hogyan tudjuk feloldani a magányt, hogy mennyire szükség van arra, hogy találjunk valakit, akivel őszinték lehetünk, akivel megoszthatjuk múltunkat, jelenünket, bűneinket, erényeinket.
Egy elvált, középkorú nő, felkerülve a nagyvárosba, egy önkiszolgáló étteremben talál magának felszolgálónői állást. Szegényes, egyszobás lakást bérel a külvárosban. A mindennapok robotjában felüdülést hoz, hogy a konyhára új szakácsot vesznek fel. A középkorú férfi ki van éhezve egy új kapcsolatra. A férfi, Johnny, és a nő, Frankie, összejönnek egy este. Az éjszakát a nő lakásán töltik. Nehezen találják meg az utat egymáshoz, mindketten komplexusokkal küzdenek. Noha a darab azzal kezdődik, hogy ágyba bújnak, ez csak a problémák sorát indítja el. Sorra derülnek ki a titkok. Mindketten házasok voltak már, s a házasságukban megjárták a poklot. A nőt megalázta a férje, egy verés miatt elvetélt, és többé nem lehet gyereke. A férfinak van gyermeke, de csak ritkán láthatja - volt felesége újra férjhez ment,, sokkal jobb anyagi körülmények közé került. Johnny szégyelli a pénztelenségét, emiatt keveredett bele egy csalásba, még börtönben is ült. Nemrég szabadult, és most elementáris erővel tör fel benne a vágy, hogy egyszerű emberi életet éljen, és azt megosza valakivel.
A dráma, amelyben a sötét tónusok mellett sok a nevettető fordulat is, két egyszerű ember küzdelmét állítja elénk eszköztelenül, őszintén: szeretetet, békét, összetartozást vágynak - csakhogy előbb önmagukat kell legyőzniük. És ez nem könnyű feladat.

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Shure Stúdió előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások