Színház

Furcsa pár

komédia, magyar, 2011.

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Neil Simonról minden túlzás nélkül elmondható, hogy a szórakoztató színdarabok koronázatlan királya.
1965-ben írt fergeteges komédiájának már az alaphelyzete is csupa jót ígér. Oscar, a laza, fesztelen, elvált újságíró, aki otthon igazi 'trehány disznó', kis időre befogadja otthonába a válófélben levő Felixet, nem is sejtve, hogy mit zúdít a nyakába ezzel. Felix ugyanis rendmániás, a pedantéria élő szobra, egy "eleven porszívó". Az örökzöld történet lebilincselően bomlik ki innen, a szerzőtől megszokott kitűnő párbeszédekkel, vérbő humorral, virtuóz szituációkkal.
Neil Simon klasszikus vígjátékában most két igazi sztár, Gálvölgyi János és Szervét Tibor ölti magára a két erősen különböző karakterű jó barát hálás szerepét.
A cím Furcsa párt ígér, de az igazán furcsa az lenne, ha nem jósolnánk ennek a találkozásnak hosszú évekre szóló fergeteges sikert, a nézőknek pedig két és fél óra felhőtlen kacagást.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 15., Madách Színház

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
molnarev 2018 febr. 17. - 23:37:39 5/10
Össze sem hasonlítható a filmmel. NEKEM NAGHY CSALÓDÁS VOLT.
10/10
Mandzsi 2012 jún. 08. - 23:25:12 10/10
fura...szerintem elveszett a bejegyzésem ehhez a darabhoz :)

szóval, nálam 10/10 (nem láttam a filmet szerencsére elõtte és nem is olvastam a darab után így igazán élveztem minden egyes pillanatát és nem hasonlítgattam sem filmhez, sem szereposztáshoz
én Szervét Tibort láttam a "vagány" házigazda Oscar szerepében, míg Gálvölgyit a befogadott barátéban (nekem furcsa lett volna fordítva, habár a mögöttem ülõk épp azt sutyorogták, úgy jobb volt.
Tudja fene, meg kell nézni mindkét szereposztásban, hogy eldöntsük :)

(azért nem kis ötlet volt ez a rendezõtõl ám :))
9/10
rues 2011 okt. 29. - 09:31:09 9/10
Neil Simon 1965-ben irott vigjátékának adaptációja pazarul sikerült! Adva egy boszantóan jó darab, egy kiváló rendezõ Márton András két szinvonalas fõszereplõ: Gálvölgyi János és Szervét Tibor. Ez bõven elég egy hiba nélküli
sikeres benutatóhoz.A Madách Szinházban történt valami "furcsaság" a Furcsa pár bemutatóin. Az Igazgató Ur Szirtes Tamás azt javasolta a rendezõnek, a szinészeknek: Mi lenne ha a két fõszereplõ egy idõ után szerepet cserélne?
A felvetést a rendezõ és a két fõszereplõ elsõ hallásra "furcsának " találták, de elfogadták.
Mindkét szereposztást látván gratulálok a formabontó kitünõ elõadáshoz.