Színház

Galaxis útikalauz stopposoknak

színmű, 1 felvonás, 80 perc, magyar, 2011.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan az említett okok miatt. Érdekes módon a delfinek réges-rég tudták, hogy küszöbön áll a Föld megsemmisítése. Számos hiábavaló erőfeszítést tettek, hogy az emberiséget figyelmeztessék a veszélyre.
A legeslegutolsó delfinüzenetet is félreértelmezték az emberek. Azt hitték, hogy meglepően kimunkált, karikán keresztül végrehajtott kettős hátrabukfencet látnak, miközben a delfinek az Egyesült Államok himnuszát is elfütyülik. Az üzenet valójában ez volt: Viszlát, és még egyszer kösz a halakat!"

Szereplők: (Megjelenésük sorrendjében)
Arthur Dent (otthonülő típus)
Mr. Prosser (Dzsingisz Kán leszármazottja, szereti a szőrmesapkákat)
Ford Prefect (Több anyja van)
Prostatikus Vogon Jeltz (Zöld)
Trillian (Nő!)
Zaphod Beeblebrox (A galaxis elnöke, két feje van)
Marvin (Depressziós)
Szlatibartfaszt (Szereti a fjordokat)
Ámbráscet (naív)
Petúnia (1 cserép)
Bölcs Elme (Bölcs)
Foochg (Egy egér)
Loonkawl (Még egy egér)

A(z) Szkéné Színház előadása

Stáblista:

Vélemény:

szavazat: 10/10 2015 okt. 15. - 20:40:08
2015 okt. 15. - 20:40:08
Nekem nagyon tetszett az elõadás. Hangulatos, szórakoztató volt, szinte végignevettük az egészet. A színészi játék nagyon jól kihozta a könyvben olvasott poénokat, sõt újakat is tett hozzá. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
szavazat: 3/10 2015 febr. 06. - 13:44:28
2015 febr. 06. - 13:44:28
Komoly csalódás volt. Elõször úgy éreztem, hogy a Szkénének nem kellett volna ezt az elõadást színpadra engednie, de hát nem játszhatnak mindig biztonsági játékot azzal, hogy csak a Vádli és Pintér Béla állíthat elõadásokat színpadra náluk. Tetszik, hogy teret engedtek ennek a szárnypróbálgatásnak.

Színvonalában nem éri el a szokásos Szkéné-színvonalat: Pintér, Vádli, Nézõmûvészeti...ezzel felmerül bennem a kérdés, hogy vajon más, a látottaknál tehetségesebb színmûs fiatalok produkcióit is befogadja-e a Szkéné, és ha nem, miért nem? :)

Ha van egy erõs filmélményem, akkor amit elvárok egy színházi produkciótól az az, hogy az írott mûbõl egy személyes értelmezés által valamiben merõben mást fogok látni és nem csak elvesznek belõle, hanem hozzá is adnak. A Mephisto esetében az tetszett, hogy míg a film egy tehetséges színmûvészt mutat be, addig a Nemzetiben/Vígben ez nem teljesen eldöntetett. Itt most egy tiszteletteljes fõhajtást láttam inkább a film, mint a könyv elõtt. Ez nagyon bosszantó. Nem kezdték a nulláról a munkát az alkotók, csak a filmbõl merítve önmagukat szórakoztatva, a nézõket annyira nem összedobták ezt a mûvet, amiben számos ziccer volt. Kimaradtak.

Nem akartok senkit megsérteni, de rosszabb pillanataikban ez a nem annyira tehetséges páros a Szomszéd néni produkciós irodát juttatta eszembe, akik biztos nagyon élvezik magukat, de nem hoznak létre semmi maradandót.