Színház

Garázsbanda

zenés előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

GARÁZSBANDA - koncertszínház

Minden legendás rockzenekar egy garázsban kezdte. A zenészek valamennyien ugyanazt az álmot látták: a garázskapu kitárul, és ők meg sem állnak a Wembley stadionig vagy legalább a pesterzsébeti Csili Művelődési Központig.
Petya, Zotyesz, és Bandy, a három pattanásig feszült kamasz Pesszárium és egyéb néven rockbandát alapít. Húrokat tépve, egymás idegeit ráncigálva próbálnak kikecmeregni a kamaszkor gyötrelmeiből. Szűk nacikba töltött világfájdalom. Lázadás bármi ellen. Átgondolatlan tetoválások. Tivornya egyetlen sörrel. Fellépések bárhol, bármi áron. Célszerű dallamok.
Egy korszakalkotó zenekar útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe! Koncertszínház olyan legendás zenekarok dalaival, mint az Épületegyüttes, a Dallamkirályok vagy az Acéldelfin.

"A Garázsbanda négy kamaszról szól, a fiúk zenekart alapítanak, és híresek szeretnének lenni. Csakhogy mindegyiküknek van valami defektje. Egyikük például meg sem szólal egész előadás alatt, és még az sem derül ki, hogy miért. A dobos srác, akié a garázs, kicsit autisztikus jellegű, ő nem viseli el a hazugságot, még a dalszövegek költői képeit sem. Számára nincs olyan, hogy "összetörted a szívem"? Hiszen a szív egy darab hús, azt nem lehet összetörni? Van aztán két gitáros, Petya és Bandy, ők meg azért kakaskodnak, hogy ki legyen a szólógitáros. Pont úgy, mint a kisfiúk, amikor fociznak, és azon versengenek, hogy ki legyen a csatár. A kamaszok tehát egymás idegeire mennek, de azért sokat próbálnak a garázsban, mert a világhírről álmodoznak. Közben kapkodnak össze-vissza és az ismeretlenségből a teljes feledés felé tartanak.
A darab műfaja egyébként koncertszínház, lesz benne sok zene, aztán, hogy a Pesszáriumból lesz-e valódi zenekar, azt nem tudjuk. Semmi sem lehetetlen." (Vinnai András)

Zene és dalszövegek: Bonsai Boy
Technikus: Regele Csanád, Gere Gábor

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások