Színház

Gardénia

előadás, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"A gardénia kényes virág. Szabadföldön fagypont alatt elpusztul. Sötétzöld, fénylő levelei között jázminillatú virágok nyílnak. Meglehetősen embert próbáló növény - valósággal kiköveteli a meleg nappalokat és a hűvös éjszakákat. Sajnos nagyon érzékeny és nehezen gondozható. Elvirágzás után nehezen lehet rávenni újabb virágzásra."

Lányok, asszonyok. Kislányok, kisasszonyok, hölgyek, némberek, tündérek, boszorkányok, hercegnők és koszos cselédek, elvirágzott prostituáltak és kényeskedő dámák. Éhesek, vágyakoznak, verekednek, mocskolódnak, ölelkeznek, üvöltenek, sírnak, keringőznek - négy nő. Négy női generáció innen, a közeli Krakkóból, Lengyelországból, Közép-Európából. Egy szelet közép-európai történelem; ötven év pokoljárása, újra meg újra fellobbanó és kifakuló álmok, keretbe törések, falnak rohanások, felröppenések és elvérzések. Mint egy görög tragédiában, úgy örökíti nemzedékről nemzedékre sorsát egy sajátos női vérvonal. Négy portré - mögöttük egy kontinensdarab. Bőröndjükben a történelem, bennük az örök, egyszerre iszonyú és mégis csodálatos Nő.

A(z) Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

5/10
elszabó 2013 ápr. 03. - 22:58:38 5/10
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház elõadása egy család nõi vonalának bemutatása négy generáción keresztül, arról, hogy miért maradnak az anyák rendre egyedül és miért nem tudják jól szeretni lányaikat? Ismét egy nõi darab, de sajnos sem a darab maga, sem az elõadás nem lép túl a komoly gondolatokat bogozni kívánó, jószándékú, ám csak mûkedvelõ szinten. Túl sokat akar egyszerre: díszletben, kellékben, érzelemben, mindenben. Ha már az alkoholista vérvonal, akkor inkább a Bányavirág - tudom, ez itt más, csak hát az hiteles, ez meg nem annyira.