Színház

Ghost Exchange / az identitás körei

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vajon, ha a magyar folklór természetfeletti lényei és Szingapúrból a kínai mitológia "éhes szellemei" összegyűlnek egy természetfeletti, "világ-konferenciára", találkozik-e akaratuk, ugyan azt a választ találják- e meg kérdéseikre? Vajon a globális átalakulást választják vagy a lokális identitás megtartása mellett döntenek? Lehetséges, hogy a globalizáció mindent elnyelő energiája a hálózat-építés és kereskedés felé taszítja őket vagy kitartanak az örökkévaló helyhez kötött kísértés mellett?

A koreográfusok azt keresik, hogy a homogenizáló világkultúra közepette saját kultúrájuk hagyományai hogyan maradtak, maradhatnak életben, de a mozdulatlannak hitt múltba fordulás - azaz a változás korának elutasítása helyett, létrehozható-e (létezik-e) identitást adó kortárs kultúra?
Mekkorára nyithatók az identitás koncentrikus körei? Hol és mi módon jönnek létre azok a metszet halmazok, amelyekbe a szingapúri és a magyar művészek is beletartoznak? Hol vannak a kommunikáció határai? A globális azonossá válás helyett kínál-e alternatívát a kulturális különbségek körében keresett - formai, stratégiai, filozófiai, emberi, ...- azonosság?

A Ghost Exchange az első szingapúri - magyar kortárs tánc koprodukció világ premierje 2007. március 23-24-én lesz Szingapúrban, az Esplanade Színházban.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. március 30., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások