Színház

Grace

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra."

Hód Adrienn absztrakt tánca elérkezett a kimondott szóig. A koreográfus által precízen vezetett helyzetek csillogó absztrakt revüként jelennek meg. Egy norma-mentes szertartás, közösségi gyónás, ahol négy kitárulkozó és pajkos revügörl pakol elénk lenyúzott és kicsontozott élményeket.

élvezet és fájdalom mágiája,
rituális fürdés a rivaldafényben,
sűrű és hangos szenvedélytörténetek,
menetelés az eksztázisba,
elektronikus és klasszikus burleszk.

Az előadásban meztelenség látható a színpadon.

A Hodworks társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Az együttes élén a koreográfus az elmúlt években fokozatosan fordult a narratíva nélküli cselekvés, a társadalmi szabályok relativitása, a határokra való rákérdezés felé. A Pirkad c. előadás az ember fizikalitásának tárháza, ahol a nemek fokozatos jelentésvesztésével szembesül a néző, A halandóság feltételei az emberi esendőség, a mindennapi lét karikatúrája. Egy Hodworks előadás nem alkuszik meg, nem akar tetszeni, a nézőt megkérdőjelezésre, kételkedésre ösztönzi.

A(z) Hodworks előadása

Stáblista:

Hozzászólások