Színház

GroundFloor Group: Parental Ctr

zenés előadás, 1 felvonás, 70 perc, magyar, 2017., 14 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kolozsvári7 keretében, magyar nyelven, angol felirattal.

Koncert-előadás az Y generációról és szüleikről, a virtuálfüggőségről és valóságból való menekülésről, a generációk közti kötődések és szakadások elkerülhetetlenségéről.

"Az előadás nem ítél, nem lázad, nem vitatkozik, ehelyett nézőpontokat helyez egymás mellé az élet különféle tereit illetően, a mindennapi dolgoktól a kapcsolatok és szexualitás kérdéséig, a játszók személyes tapasztalataiból merítkezve, általános és semleges módon bemutatva. Izgalmas az előadás formája: koncert, amely erőteljesen használja a videót és egyéb vizuális hatásokat. Ez a típusú performativitás ? amelyben a három lány tündököl ? tökéletes kifejezési forma az Y generáció számára, hiszen új kommunikációs mintákat ajánl fel. Sinkó Ferenc ismét meglep, három eddigi előadása, a Parallel, a #hattyúdal és a Parental Ctrl egyre erőteljesebben használja a vizualitást és zenét, kifejezésmódjában pedig egyre interdiszciplinárisabb." - Oana Stoic, Dilema veche

A kolozsvári GroundFloor Group előadásainak jellege interdiszciplináris, műfajilag valahol a tánc és a színház határán helyezkednek el. Ők szervezik Kolozsváron a romániai kontakt improvizációs közösség éves nemzetközi fesztiválját, a Trans-Contactot, amelynek eddigi hét kiadása során 50 tanár járult hozzá a több mint 530 résztvevő (előadóművész és nem előadóművész) szakmai és személyes fejlődéséhez, valamint a kontakt improvizációs közösség kialakulásához és gyarapodásához. A közösségépítő tevékenység részeként műhelyeket és intenzív kurzusokat is szerveznek.

Dalok: bhkata & the blue screen band

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások