Színház

Hamlettek Klubja

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Shakespeare Hamlet drámája alapján készült, kétszereplős változat, amelyben két Hamlet vitatkozik és érvel ...

A két Hamlet, Barsi Márton és Egri Bálint, Kaposváron végzett fiatal színművészek, játszák el a Hamlet monológokból és párbeszédekből összeállított saját(os) Hamlet verziónkat.

A Hamlettek Klubja - H. (már megint Hamlet?) című előadás a 2010. szeptember 18-i bemutató óta három változatban készült el. A szeptemberi négyszereplős, a videófilm képi világát is használó változat után, amely a Gödör speciális "mélygarázs" terére készült, októberben ugyanennek az előadásnak a Mozdulatművészeti Stúdió intim terére átformált kamaraszínházi változatát láthatták a nézők. A harmadik, kétszereplős, videó nélküli változat bemutatója 2010. november 27-én volt a Mozdulatművészeti Stúdióban.

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. A második RésJ című, Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van. A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlettek Klubja című előadásban a "shakespearei" szöveg hangsúlyosan jelenik meg.

"A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel a saját vonásait. S talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti magát az ember, akár egy tükörben."
(Jan Kott lengyel irodalomtörténész, kritikus, esszéíró)

A(z) Mándy Ildikó Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2011. június 16., Mándy Ildikó Társulata

Stáblista:

Hozzászólások