Színház

Hamupipőke

mesejáték, 2020., 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy árván maradt, esendő kislány, egy velejéig gonosz mostoha, két kegyetlen mostohatestvér; meg galambok, borsó és lencse, elhagyott cipellő; végül öröm, boldogság és hercegi igazságszolgáltatás: ez a Grimm fivérek klasszikus Hamupipőkéje dióhéjban – a világ meseirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, melyet mindenki ismerni vél.

Gimesi Dóra adaptációja a XIX. századi Angliába helyezi és új színekkel gazdagítja az alapművet: itt Hamupipőke fiúsan szertelen, szabadszellemű kamasz, a mostoha pedig egy régi, klasszikus világrend hűséges őrzője – elodázhatatlan, hogy kettejük gyökeresen ellentétes világlátása összecsapjon. Össze is csap, sok sírást és nevetést csiholva, s így a Miskolci Nemzeti Színház előadása érzékenyen, mégis sok humorral, színes, szélesvásznú produkcióban mesélheti újra Hamupipőke történetét.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. szeptember 19., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

HAMUPIPŐKE:
MOSTOHA, Apa új felesége
APA, Hamupipőke édesapja
AMÁLIA, a Mostoha idősebbik lánya
EMÍLIA, a Mostoha fiatalabbik lánya
KIRÁLYFI, hamarosan király, név szerint Fülöp
LEOPOLD, a királyfi komornyikja

Alkotók

Hozzászólások

SamanthaGray 2023 máj. 03. - 22:27:15
Jó napot Samantha Gray:
Segítségre van szüksége ahhoz, hogy visszahozza volt barátját vagy barátnőjét, segítségre van szüksége ahhoz, hogy férje vagy felesége egyedül szeressen? Forduljon Ogundele doktorhoz. Ez az ember egy őszinte varázsló, aki 24 órán belül visszahozta értem a férjemet. A férjem megcsalt egy másik nővel, és a hozzáállása megváltozott, de Dr. Ogundele visszahozta nekem. Vegye fel vele a kapcsolatot WhatsApp-on, Telegramon vagy Viber Chaten: +27638836445. Az Instagramon: dr.ogundele1. Visszahozta a férjemet, ahogy ígérte, és az ereje ártalmatlan.