Színház

Hangulatkocsma

előadás, magyar, 2016.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Kocsma a negyediken? Ki hallott már ilyet? Fura alakok mászkálnak, vágyakoznak, lebegnek, énekelnek és egyikük se tudja mi lesz holnap. Pedig kell legyen valami... A Zenegép ma jön?

A Hangulatkocsma a harmadéves Zsámbéki-Fullajtár színészosztály zenés színészmesterség vizsgája. A körülbelül másfél órás darabot, Fényes Szabolcs, De Fries Károly, Seress Rezső, Malcsiner Béla dalainak felhasználásával, írta: az osztály.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2016 máj. 03. - 13:31:53 10/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

HANGULATKOCSMA---Kocsis Gergely---II.színész-osztály---Ódry

Nyitás elõtt a Hangulatkocsma, a tulaj Vizi Dávid egy húzós nevet keres, folyamatosan keresi a vendégvonzó ötleteket. Szántó Balázs a zenepult érkezését várja, Sándor, a villanyszerelõ overálljában Vilmányi Benett méretes huzalokkal tüsténkedik. A vendégek is beóvakodnak, László Lili kackiás pingvin fejékkel, Kovács Tamás az önkéntes alkoholmegvonás látványos tüneteivel. Martinkovics Máté pedig jelenetrõl jelenetre mindig más jelleg-
zetességekkel.
Már az elsõ percekben feszes tempó, találó dialógusok, pompás karakterek fémjelzik a rendezõ Kocsis Gergely munkáját, amely az Osztály által alkotott(?!?) szövegkönyvre alapoz.
Nagyon kíváncsiak lennénk, hogyan készül egy ilyen titkos munka, mindenesetre a produktum egyedülállóan ütõs! Fürge komikum, sziporkázó poénok, hatásosan kirajzolódó figurák.
Túl az egyéni teljesítményeken, a csapat kiforrott összjátékot mutat.
Ballér Bianka Gréta hajbuzi fodrászlánya remegõ orrcimpákkal szimatolja vendégei fejebúbját, viharos szenvedélye beragyogja a színpadot. Sûrûn szólal meg az ének, a tagság változatos felállásokban zenél, a billentyûk és a dob mellett gyorsak a helycserék, még a szaxofon sem hiányzik. Messaoudi Emina gitározva, egy-egy lábbal dobot és csint vezérelve, óriási elánnal énekli a Nincs kegyelem örök sorait.
Torlódnak a meglepetések, csõre töltött pisztollyal Sedró Áron János gengszter lép be, fenyegetését blues-os songgal enyhíti. Stáhly Mózes személyében extrém erotikájú úriember áll elõttünk, aki próbababa szerelmével küszködik, mígnem a Róza, a delejes szuggesztiójú Mészöly Anna, korrektül kialkudott feltételek: hetente kétszer, 10 Es és felöltözve!,
megnyitja számára a dallal felturbózott, szenvtelen erotika lehetõségét. Lestyán Attila extrém egyénisége, ellenállhatatlan színpadi jelenléte csúcsra vezérli a groteszk jelenetet.
A legújabb színmûvészeti osztály különleges csemegét jelentõ elõadásával letette a garast, nagy reményekkel várjuk jövõ évadi jelentkezéseiket is!