Színház

Haramiák

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Schiller alig 23 éves, amikor óriási sikerrel bemutatják a Haramiákat: a közönség tombol, az előadást majdnem le kell állítani. A siker gyorsan hírnevet hozott szerzőjének, és első kritikusa máris a "német Shakespeare"-t látta benne. A két testvér örökségért és szerelemért folytatott versengésének története főként a fiatalabb generáció körében akadt rajongókra, de a mai napig mindenkit lenyűgöz az izgalmas cselekmény, amely a gonosz Francz és a szárnyaló lelkű Karl ellentétéből robban ki. A darab szenvedélyesen lázadó szelleme és viharzó áradása egy fiatalember gondolkodásmódjának hű lenyomata. A Haramiák új színpadi változata ugyanezzel a fiatal hittel eés lendülettel készül a Pesti Színházban.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. december 19., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
hektor16 2016 ápr. 04. - 21:22:40 1/10
Hát nem hiszem, hogy a Díszpolgár Asszony ezt a mûvét tenné ki a kirakatba, amikor a sikeres Pesti Színházról kérdezik! Leszerzõdtet egy halom tehetséget, rendezõt, színészt, egy új évadra, õk meg ennyit képesek letenni az asztalra. Nagyon kevés! Persze, hogy hazamentünk a szünetben! Lehet, hogy jópofának tûnnek ezek az aktuálpolitikai kiszólások, vagy beszólások a stadionokkal és a kisvasútakkal, de észre kéne már venni, hogy ezek lerágott csontok. Az Örkényben meg a Katonában már régen lerágták õket, és alig akad nézõ aki ezek hallatára fogékony kacagásban esetleg tapsban törne ki.
Ellenben a szünetben kiürült a nézõtér.
András Pongrácz 2016 febr. 22. - 14:23:59
5-en mentünk el a darabra. Már a szünetben felvetettük, hogy haza megyünk. Szerintem csak a társaság miatt maradtunk, hátha valaki szeretné végig nézni. A végén kiderült, hogy nyugodtan haza mehetünk volna. Mindenki csak szenvedett. Nagyon rég nem volt ilyen rossz élményem színdarabbal kapcsolatban. Egyértelmûen rendezõi hibák sokasága. Nem lehetett eldönteni, hogy milyen korban játszodik és sokszor azt sem, hogy ki kivel van. Felesleges és elnyújtott részek, rossz poénok és siker filmekbõl már milliómodik alkalommal lehúzott bõr rétegek jelemzik az egész darabot... Mátrix (1999) jelenet egy 2016-os színdaraban? Ha jól tudom egy friss és kreatív rendezõrõl bezsélünk, tele új ötletekkel... Mindenesetre Orosz Ákos alakítását kiemelném õ nagyon jól játszot a többiek meg igazán szólhatak volna a rendezõnek, hogy ez így nem lesz jó. :D
1/10
Lili Marleen 2016 febr. 14. - 22:43:57 1/10
kénytelen voltam ott hagyni az elõadást,nézhetetlen volt számomra. :( még Hajduk Károly sem tudott visszatartani, pedig õt szeretem
5/10
surviver 2016 jan. 10. - 10:25:37 5/10
Sok hûhó semmiért-kezdhetném stílusosan.
Orosz Ákos jó, az effektek is, de összességében a darab nem. Egyre több csalódás ér a Víg-és Pesti Színházakban.
Céltalan káromkodások és oda nem illõ kifejezések,az "érettségi tétel", bármilyen aktualitásra is törekszik az elõadás, nem való a Haramiák darabba.
2/10
barrix 2016 jan. 04. - 12:17:12 2/10
Az Alföldi-féle Stohlos, László Zsoltos Haramiák miatt néztük meg. Lehangoló rendezés, a darabra sem így emlékeztem egyáltalán. Hajduk kiemelkedõ, Orosz Ákos sem volt rossz, Király Dániel úgy-ahogy még, bár az erõs szakáll miatt nem lehet látni az arcjátékot. Nem annyira a színészeken múlt. Persze a végén vastaps, mintha jó lett volna.
2/10
B. T. László 2016 jan. 01. - 09:53:13 2/10
Az elõadás félkész! Kettõ színész miatt nem hagytuk ott az elõadást: Orosz Ákos (kiváló!) majd Hajduk Károly (szintén kiváló alakítást nyújt). A többiek sajnos nem tudtak felnõni a feladathoz, melynek miértje szerintem összetett. A lényeg: van/lesz dolga Eszenyi Enikõ direktor asszonynak, ha hosszabb távban gondolkodik a szereplõként feltüntetett személyekkel. Lehangoló!
1/10
lagunagirl 2015 dec. 28. - 22:31:47 1/10
Kriminálisan rossz darab. Megtörtént, ami még soha...hazamentünk a szünetben.
5/10
toronyház 2015 dec. 22. - 19:12:05 5/10
Aki látta az Alföldi-félét anno, az ne nézze meg, a közelébe sem ér ez a rendezés.
Illetve akiért mégis érdemes megnézni: Orosz Ákos. Bár néha Makbett köszönt vissza, de aztán elvarázsol. Egyszer azt olvastam Ákostól,, hogy jó színész szeretne lenni. Innen üzenem Ákos, Ön nagyon jó színész.

Amália szerepét, egy fogyatékkal élõ lány karakterébe fullasztották, más karakter nem rajzolódott ki a darabban. Nagy katyvasz az egész... Amiért nem hagytuk ott szünetben: Franz Moor