Színház

Harlequinade

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szenvelgők komédiája

A 18. század Angliájában, a comedia dell?arte tradíciójából kiemelkedő, táncos, pantomim jellegű, szórakoztató egyfelvonásos, a harleqiunade (szó szerinti fordítása: bohóckodás) a drámai előadások intermezzójaként vált népszerűvé, amelyben a dráma főszereplői bohócokká válva szórakoztatták a nagyérdeműt.

Gergye Krisztián a Miskolci Balett számára készülő legújabb koreográfiájában a comedia dell?arte, a klasszikus balett, a pantomim és a cirkuszművészetben külön műfajjá vált bohócszámok tradíciójából inspirálódva készítette előadását.

A Gergyére oly jellemző műfaji sokszínűség ebben az előadásban is megnyilvánul. Előadásunk a táncművészet különböző műfajai, és a színházművészet különböző stílusai között keresi az átjárás lehetőségeit, hogy egy mai, kortárs színházi nyelvre találhasson rá.

Szomorú és vidám bohócaink karaktereiben az önreflexió a legmagasabb fokára hág, ami által a lét és a halál pátosza kinevethető lesz ugyan, de nem megkerülhető.
És mindez a haláltánc fogalmát örömünneppé magasztosítja, a humort az élet forrásává emeli, és bármely alkatú testet táncba hív, hogy megélhesse szabadságát egy-egy pillanatra.

Táncolják: Bányai Mirjam, Bolla Dániel, Dávid Patrik, Dragos Dániel, Fűzi Attila, Kepess Boglárka, Kocsis Andrea, Kovalszki Boglárka, Lukács Ádám, Márton Richárd János, Mohai Cintia, Szűcs Boglárka
 
Díszlet-jelmeztervező: Bozóki Mara       
Zene: Montázs
Ügyelő: Varga Renáta
Rendezőasszisztens: Fűzi Attila
Koreográfus-rendező-látvány: Gergye Krisztián

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. április 29., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások