Színház

Három nővér

előadás, 2 felvonás, 190 perc, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Prozorov-testvérek évek óta egy általunk nem ismert kisvárosban élnek, de folyamatosan gyerekkoruk színhelyére, Moszkvába vágyakoznak. Terveket szőnek, újabb és újabb határidőket tűznek ki, aztán minden marad a régiben, élik tovább szürke kisvárosi életüket.

Csehov Három nővére a boldogságkeresés drámája, melyben nem az a drámai, hogy a hőn áhított boldogság (Moszkva) elérhetetlen lenne a szereplők számára, hanem az, hogy ők semmit nem tesznek az eléréséért. Vágyakoznak utána, beszélnek róla, múltjukban és tervezett jövőjükben keresik, s közben talán észre sem veszik, hogy a boldogság mindannyiuk számára elérhető lenne. Nem látják, hogy a keresett "Moszkva" ott van, mellettük van, vagy a mellettük állóban van. Moszkva nem a múltban és nem a jövőben, hanem a jelenben van - de csak akkor, ha van bátorságuk a jelenben élni.

"Nem olyannak kell ábrázolni az életet, amilyen, nem is olyannak, amilyennek lennie kellene, hanem olyannak, ahogy álmainkban megjelenik." - mondja Trepjov Csehov Sirályában. A színház nem imitál s nem irányt mutat, hanem egyszerűen csak tükröz. Mindig saját világunkról szól. Nincs ez másképp a Három nővér színrevitelekor sem: ezek a szereplők és ezek a vágyak ma is élnek, köztünk, bennünk vannak. Mindannyian vágyakozunk a magunk Moszkvája után, s csupán rajtunk áll, hogy elérjük-e valaha.

A(z) Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Prozorov (Andrej Szergejevics)
Natalja Ivanovna (a menyasszonya, később felesége)
Kuligin (Fjodor Iljics, tanár, Mása férje)
Versinyin (Alexandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok)
Tuzenbach (Nyikolaj Lvovics, báró, főhadnagy)
Szoljonij (Vaszilij Vasziljevics, százados)
Csebutikin (Ivan Romanics, katonaorvos)
Ferapont (öreg szolga az előljáróságon)
Anfisza (öreg dada, 80 éves)

Alkotók

Hozzászólások