Színház

Három nővér

színmű, magyar, 2016.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Tizennégy ember egy vidéki városban. Négy nő, nyolc férfi, két aggastyán. Eltelik három év. Ketten egymásba szeretnek, de szét kell válniuk, ketten összeházasodnak és gyerekeket nemzenek. Egy meghal, öten elmennek végleg. Heten maradnak.

"Azt kérdezed, mi az élet? Ez ugyanolyan, mint megkérdezni: mi a sárgarépa? A sárgarépa ? az sárgarépa, a többi ismeretlen."

Csehov levele feleségének, 1904. április 20.

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. október 14., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
kadimre 2017 dec. 08. - 23:57:31 10/10
Kituno rendezes, fantasztikus szineszi teljesitmenyek - nagyszeru rendezes; elvezetes es elgondolkoztato - nagyon ajanlom!
10/10
iustitia6605 2017 dec. 08. - 23:55:22 10/10
Ezt a klasszikus darabot evekkel ezelott a Barkaban lattam, Alfoldi rendezeseben, es azutan a Nemzetiben, Vidnyanszky rendezeseben. Mind a ket elozo eloadas gyakorlatilag nezhetetlen volt, tele arrogans rendezoi megoldasokkal melyek teljesen semmibe vettek a szindarab celjait es hangulatat. Az Orkeny Szinhaz mostani eloadasa kituno, es a teljes ellentete ezeknek a korabbi szerencsetlen probalkozasoknak. Itt a szindarab es Csehov szovege szamit, es a kituno rendezoi megoldasok mindenutt ezt szolgaljak. Csehov darabja meltan klasszikus mert orok emberi erzelmekkel es problemakkal foglalkozik amelyekben mindannyian kicsit magunkra ismerhetunk: a remeny es remenytelenseg, az elvagyodas, kudarcok, az elet metafizikia celtalansaga, kapcsolati konfliktusokok es az ember fuggosege a kornyezeti hatosoktol. A darab nagyszeru szineszi teljesitmenyeket nyujt, es Csehov uzenetet tisztan es elesen kommunikalja az eloadas. Minden szinesz vegig a szinpadon van, es a jelentek valtozasa eszrevehetetlenul es finoman tortenik. A zenei betetek is kitunoen mukodnek es nagyban hozzajarulnak a szinmu mondanivalojanak hangsulyozasahoz. Aki szereti Csehovot, ezt mindenkeppen nezze meg, elvezetes szinhazi esteje lesz!
Lillebror Ostehaps 2016 nov. 05. - 20:37:45
Remek elõadás, nagyszerû színészi teljesítmények! A három lány káprázatos, külön meglepetés Takács Nóra Diána Olgája, nagyon komikus az elején, és igazi sötét pillanatokat ad a végén.
Az elõadás meglepõen pergõ, sokszor hangos, mozgalmas, sok geg és váratlanság színezi, de persze a lírai részek a meghatározóak. A szereplõk végig a színpadon vannak, ha éppen nem játszanak, a háttérbõl nézik az elõadást, nem véletlenül, Csehovnál alig van igazi, zavartalan négyszemközti párbeszéd.
Hiteles, megrázó, mégis szórakoztató elõadás, jó ritmusú rendezés, amihez a kimagasló színészi munka még sokat hozzátesz.