Színház

helyzetjelentésM 2017-18

táncelőadás, 20 perc, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Miben különbözünk és miben tudunk hasonlítani? Van-e ?szerelem első látásra? és tud-e, meddig lüktetni az érdeklődés egymás iránt? Lehet-e szerelem a munkában? Nézhetünk-e a másikra úgy, mintha magunkat keresnénk benne és feltételezhetjük-e ugyanezt a kutató munkát a másikban az irányunkba? Erre szinte csak az előadóművészet adhat választ.

És ha már kutatjuk azt a választ megtalálni (de minimum további kérdéseket felvetni), miért ne összegezzük a találtakat és alkossunk belőlük a harmadik fél (néző) számára is élvezhető, látható, befogadható és elgondolkodtató (ha kell, táncszínházi) előadást?

Ki vagyok én, hogy megmondjam, merre menjünk? PEDIG MEGMONDOM!
Ki vagyok én, hogy maradásra bírjalak? PEDIG MARADNOD KELL!
Ki vagyok én, hogy belédlássak és belédássak? PEDIG MEGTESZEM!

Egy olyan formához nyúlok vissza az elmúlt 23 éves alkotói pályám megmutatkozásaiból, amikor hosszabb-rövidebb időre előadókat és alkotótársakat invitáltam meg, hogy egymás érdeklődésében megfürödve új táncszínházi produkciókat hozzunk létre. Az akkor helyzetjelentésM címen futó sorozat három éve alatt (200810 között) 10 táncmű és egy ezeket összegző fotókiállítás kelt életre (shelter, silence is Okay!, Emily&AlicE, TestTérKép, still, drifting, love to give, give a hug, By the way, (Yes Sir, I can?t) BOGGIE!) különböző inspirációkból és mind később önálló előadásként került újra és újra színpadra.

A forma megengedte, hogy egy meghatározott időkeretben az adott társakra koncentráljak, mint alkotó, s ezzel igazán fókuszált munka tudott létrejönni, amit a mai napig visszavágyok.


Az L1danceFest 2017 keretében bemutatásra kerülő darab az első állomás, amit egy különleges előadóra, vele együttműködésben hoztunklétre és a zene állandó társként szegődött mellénk.

Koncepció/Rendezés: Ladjánszki Márta
Táncos (alkotótárs): Carmen Gianina Coţofană (RO)
Zeneszerző/Zenész: Varga Zsolt

A(z) MU Színház előadása

Vélemény: